4 dana
Trajanje
Beograd, Novi Sad, Vojvodina
Lokacija
17. – 20. listopada 2019.
Polazak

 

POLAZAK/POVRATAK Istra, Rijeka, Zagreb
VRIJEME POLASKA Rani jutarnji sati
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz turističkim autobusom
Pratitelj putovanja
Smještaj u hotelu 3* u Novom Sadu na bazi dva noćenja /doručak u dvokrevetnim sobama
Smještaj u hotelu 3* u Beogradu na bazi noćenje/doručak u dvokrevetnim sobama
Lokalni vodiči za gradove
Boravišna pristojba
Osiguranje TPA, PDV
NIJE UKLJUČENO U CIJENU
DODATNI PAKET: 650kn (plaća se u autobusu)
  • Ulaznice za objekte koji se posjećuju
  • Prvi dan večera u hotelu u Novom Sadu
  • Drugi dan večera na Petlovom salašu uz živu glazbu vojvođanskih tamburaša
  • Degustacija u Vinariji Zvonko Bogdan
  • Degustacija u vinariji Vinum Sremski Karlovci
  • Tradicionalna večera na Skadarliji u Beogradu uz glazbu
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 110,00kn
Dodatno putno osiguranje na upit

NAPOMENA:

ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PRIJAVLJENIH PUTNIKA

Redoslijed razgleda i cijene ulaznica mogu biti podložne promjenama

Rezervacija mjesta uplatom akontacije od 30 %, a ostatak najkasnije 25 dana prije polaska

Plaćanje uplatnicom, netbankingom i gotovinom.

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002557175. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

Ostali uvjeti prema Uvjetima putovanja ABC Travel, obrt za turističke usluge.

Način plaćanja: gotovina, kartično plaćanje – jednokratno i na rate.

1

1.DAN : RIJEKA -ZAGREB-SRIJEMSKI KARLOVCI-PETROVARADIN-NOVI SAD

Polazak u jutarnjim satima autobusom u pravcu Vojvodine uz usputna zaustavljanja. Naša prva destinacija su Srijemski Karlovci, rasuti između zelenih obronaka Fruške gore i plavog Dunava, čuvaju bogatu riznicu kulture i duhovnosti u svojim građevinama od neprocjenjive povijesne vrijednosti. Slijedi odlazak u vinariju Vinum gdje ćemo kušati domaća vina uz degustaciju lokalnih proizvoda. Nakon degustacije odlazimo prema Novom Sadu. Predviđen obilazak Petrovardinske tvrđave koja je izgrađena u periodu od 1692. do 1780. godine, danas predstavlja jedno od najbolje očuvanih artiljerijskih  utvrđenja ovog dijela Europe. Nastavljamo prema centru grada: Dunavski park – nastao na mjestu zabarenog rukavca Dunava obraslog trskom, koji je krajem 19. stoljeća preuređen u park. Odmah pored parka se nalazi i Dunavska ulica, gdje su smješteni Muzej grada Novog Sada i Muzej Vojvodine. Zmaj Jovina ulica, najznačajnija pješačka zona u Novom Sadu, gdje je smješten veliki broj kafića, ljetnih bašta i prodavaonica. Na broju 28 se nalazi najstarija kuća u Novom Sadu, sagrađena 1720. godine u baroknom stilu. Bila je među prvim kućama na kat, a u njoj je 1790. otvorena i prva novosadska tiskara. Vladičanski dvor je najinteresantnija građevina u ovoj ulici i jedno od najvrijednijih arhitektonskih zdanja grada. Nakon razgleda grada smještamo se u hotel u samom centru Novog Sada. Večera u hotelu. Nakon večere mogućnost individualnih izlazaka. Noćenje.

2

2.DAN : NOVI SAD-JEZERO PALIĆ-VINARIJA ZVONKO BOGDAN-SUBOTICA-NOVI SAD

Doručak. Odlazak na jezero Palić koje je prema legendi nastalo od suza pastira Pavla koji je tu izgubio svoje stado pa je zato voda u jezeru slana. Po drugoj priči, jezero je ostatak Panonskog mora koje je u pradavna vremena postojalo na ovim prostorima. U neposrednoj blizini jezera se nalazi i atraktivni ZOO vrt u kome većina životinja nije smještena u kaveze već slobodno šeta ograđenim dijelovima parka. Biljni i životinjski svijet oko jezera će vas očarati i ostaviti bez daha. Okolina je zaštićeni park prirode u Srbiji, a u njemu posjetioci mogu vidjeti mnogobrojne vrste od kojih su mnoge svjetske prirode rijetkosti. Tu je nastanjena i rijetka vrsta orhideje – močvarni kacun. Nakon obilaska jezera odlazimo u Vinariju Zvonko Bogdan. Usidrena u moru svojih vinograda na istočnoj obali jezera Palić. Obići ćemo vinograde uz stručno vodstvo te posjetiti i vinariju gdje ćemo degustirati tri vrste vina vina uz konzumaciju domaćeg sira, kruha i suhih plodova. Putovanje nastavljamo u pravcu Subotice, najsjevernijem gradu Srbije te prometnom i kulturnom središtu Bačke. Razgled Gradskog muzeja, Narodno kazalište, Rajhlova palača, Crkva Svete Terezije Avilske, Gradska kuća. Povratak u hotel i večernji odlazak na obližnji Petlov salaš smješten pored Dunava na samo nekoliko kilometara od centra grada gdje ćemo večerati i uživati uz zvuke vojvođanskih tamburaša. Povratak u hotel. Noćenje.

3

3.DAN : NOVI SAD - SOMBOR – BEOGRAD

Doručak u hotelu i odlazak prema Somboru , gradu bogate kulturne baštine i čuvaru tradicije. Ne treba zaboraviti ni stari fijaker koji i danas luta ulicama grada.Uz našeg vodiča imati ćemo priliku vidjeti : Gradski muzej, Varoška kuća i Magistrat, Gradska knjižnica, Trg Svetog Trojstva, Crkva presvetog Trojstva, Karmelićanska crkva…Slobodno vrijeme za individualne razglede. U ranim popodnevnim satima nastavak vožnje prema Beogradu. Po dolasku u Beograd panoramska vožnja Zemunom i Novim Beogradom – (Beogradska arena, Sava centar, Velesajam…). Smještamo se u hotel i odlazimo na večeru u tradicionalni restoran uz živu glazbu. Povratak u hotel .Noćenje.

4

4.DAN : BEOGRAD-ZAGREB-RIJEKA

Doručak u hotelu. Nakon doručka susret s lokalnim vodičem te šetnja i razgled: Kalemegdana – tvrđavi koja je sadašnji oblik dobila u 18.st., a potom nastavljamo razgledom starog grada: Knez Mihailova, Trg Republike, Narodno Kazalište, Narodni muzej… Nakon razgleda Beograda u ranim popodnevnim satima povratak za Hrvatsku. Uz usputna zaustavljanja dolazak kućama u večernjim satima.