VODITELJ OBRADE OSOBNIH PODATAKA

ABC Travel d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, na adresi Trpimirova 5A, OIB: 76588572073 je voditelj Vaših osobnih podataka kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka. ABC Travel d.o.o. kao voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovoran je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom ili elektronskom obliku.

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

ABC Travel d.o.o. je sukladno relevantnim propisima imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka kojeg možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana s obradom Vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Način kontakta je moguć putem e-mail adrese na digital@abctravel.hr, telefonski na +385 51 621 700, te poštom na adresi Trpimirova ulica 5A, 51000 Rijeka, za “ABC Travel d.o.o. – SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA”.

VRSTA OSOBNIH PODATAKA KOJE PRIKUPLJAMO

Podaci koje prikupljamo nužni su za ispunjenje putovanja ili izleta, a to su ime i prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB, kontakt-broj telefona, e-mail adresa, broj mobitela. Podatke sakupljamo na temelju legitimnog interesa budući da poslovanje ABC Travel d.o.o. ovisi o prodajnim rezultatima te se kontaktiranje klijenata smatra jednom od osnovnih djelatnosti koja je nužna za poslovanje tvrtke. Vašim podacima pristup imaju isključivo djelatnici i vlasnici ABC Travel d.o.o. a svaki kontakt uz Vaš zahtjev bit će trajno izbrisan iz baze.

NAČIN OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke ABC Travel d.o.o. obrađuje u elektroničkom obliku uz primjenu svih propisanih pravnih, organizacijskih i tehničkih mjera zaštite osobnih podataka. Pristup je omogućen samo ovlaštenim osobama uz lozinku i evidenciju pristupa, uz primjenu mjera informatičke sigurnosti od neželjenog pristupa i zaštite od gubitka podataka.

NAČIN KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA:

Osobni podaci se neće ustupati trećim osobama, osim ako takvo pristupanje nije pravno utemeljeno.

Pravna osnova obrade podataka radi upućivanja obavijesti ili profiliranih obavijesti je Vaša privola. Ova privola vrijedi do opoziva i možete ju u svakom trenutku opozvati u pisanom obliku ili pozivom službeniku za zaštitu osobnih podataka.

Osobne podatke prikupljamo prvenstveno radi pružanja usluge i što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit.

Ne prodajemo, ne prenosimo i ne otkrivamo podatke koje prikupimo nikome, osim:

  • u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza
  • u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu
  • pružateljima usluga naplate i druge financijske institucije: kada Vi ili vlasnik kreditne kartice korištene za rezervaciju zatražite povrat novca za Vašu rezervaciju, moramo podijeliti određene informacije s pružateljem usluge naplate i relevantnom financijskom institucijom koja će izvršiti povrat

RAZDOBLJE POHRANE

Vaše podatke ćemo čuvati onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarivanje svrhe radi koje ih obrađujemo, ali ne duže od 5 godina, osim ukoliko zakonom nije drugačije propisano.

NEWSLETTER

Vaše informacije koristimo i sljedeće marketinške svrhe:

  • kako bismo Vam slali redovite novosti vezane za naše proizvode i usluge; možete se odjaviti od primanja obavijesti putem e-mail-a brzo, jednostavno i bilo kada – samo kliknite na link „Odjavi se“ u svakom newsletter-u
  • na temelju Vaših informacija, mogu Vam se prikazati personalizirane ponude na našim Internet stranicama (uključujući i društvene mreže), a sadržaj stranice koji se prikazuje Vama može biti personaliziran-  one mogu uključivati ponude koje je moguće izravno rezervirati putem naše Internet stranice ili druge ponude i proizvode treće strane za koje mislimo da bi Vam se mogli svidjeti
  • prilikom sudjelovanja u drugim promotivnim aktivnostima (poput natječaja, programa vjernosti ili nagradnih igara) relevantne će se informacije koristiti za administraciju tih promotivnih aktivnosti

VAŠA PRAVA

Kada je to zakonski predviđeno, imate pravo na informacije o obradi Vaših podataka, povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ispravak netočnih podataka ili dopunu, brisanje Vaših podataka kada više nisu potrebni za navedene svrhe, prenosivost podataka kod druge osobe, ograničenje obrade podataka koje se odnose na Vas te pravo na prigovor nadležnom državnom tijelu: Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, 00385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr, www.azop.hr

VAŠA SUGLASNOST

Ulaskom na našu web stranicu te nastavkom njene uporabe ili osobnim prihvaćanjem rezervacije putovanja ili izleta suglasni ste s time da mi upotrebljavamo Vaše podatke i prikupljamo u skladu sa zakonom i uvjetima naše politike privatnosti.

Korisnik je suglasan da je korištenje naših internetskih stranica isključivo na njegovu odgovornost obzirom da niti jedan način prijenosa putem interneta ili elektroničke pohrane nije 100% siguran i pouzdan i ne možemo jamčiti apsolutnu sigurnost.

ABC Travel d.o.o.

51000 Rijeka, Trpimirova ulica 5A

ID kod: HR-AB-51-040463010

tel/fax: 051/621-700

mob: 091 615 8011

 e-mail: info@abctravel.hr

web: www.abctravel.hr

Zaštita osobnih podataka i politika privatnosti

Prodavatelj (ABC Travel d.o.o.) prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, uz privolu ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera te unaprjeđenja odnosa sa Kupcima.

Prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke.

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese info@abctravel.hr ili na adresi Trpimirova ulica 5A, 51000 Rijeka.

Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće:

kada ste pristali na obradu (privola),

kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora,

u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza,

u svrhu legitimnih interes ABC Travel d.o.o.-a odmjerenih u odnosu na vaša prava glede zaštite osobnih podataka, kada je to potrebno u pravne svrhe.

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

1. KADA I KAKO abctravel.hr PRIKUPLJA PODATKE KORISNIKA?

ABC Travel d.o.o. prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze odnosno za koje postoji legitimni interes te za koje ima privolu Kupca u svrhu informiranja, podrške kupcima i marketing.

ABC Travel se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda). Obrada osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu ili predstavlja ugovornu obvezu obavlja se održavanjem najviši standarda sigurnosti i poslovanja. Kupac u svakom trenutku može izjaviti prigovor na obradu svojih osobnih podataka na temelju svoje specifične situacije. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Ako pružate podatke u ime druge osobe, morate se pobrinuti da je ta osoba upoznata s ovim pravilima o zaštiti privatnosti prije no što to učinite. Ako ste mlađi od 18 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika.

Ažurirajte vaše podatke tako što ćete nas obavijestiti o svim promjenama vaših kontaktnih podataka ili preferencija.

2. PODATKE PRIKUPLJAMO PRILIKOM KUPOVINE U abctravel.hr TRGOVINI I U SVRHU PRUŽANJA USLUGE

Prilikom kupovine u abctravel.hr fizičkoj i internetskoj trgovini tražimo od vas određene osobne podatke koje su nužne za ispunjenje usluge i kupovinu. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

3. PODATKE PRIKUPLJAMO I OBRAĐUJEMO AKO NAS IZRAVNO KONTAKTIRATE

Podaci koje primimo izravnim kontaktom od kupaca koji nam se obrate za informacije o proizvodima i uslugama:

Tako prikupljene podatke koristimo samo za obradu traženih informacija i upita korisnika te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva. Kupci i korisnici internetske stranice abctravel.hr suglasni su da u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu s traženim upitom obrađujemo osobne podatke.

4. TKO SU SUBJEKTI S KOJIMA abctravel.hr  MOŽE DIJELITI OSOBNE PODATKE?

A) Pružatelji usluga društvenih mreža

Prilikom kreiranja računa na abctravel.hr trgovini potrebno je unijeti svoje podatke (e-mail, ime i prezime). Prilikom prijave putem društvenih mreža, odnosno Google i Facebook računa, ABC Travel ne zadržava podatke prikupljene takvom prijavom.

B) Pružatelji usluga za google adwords marketing i analizu posjećenosti stranica abctravel.hr

ABC Travel surađuje s pružateljima usluga trećim stranama kako bi se mogle provesti aktivnosti oglašavanja i analiziranja upotrebe naših web mjesta i aplikacija te praćenja učinkovitosti kampanja. Osobne podatke dijelimo samo u onoj mjeri potrebnoj za izvršavanje usluge u naše ime. U nastavku možete provjeriti tko su davatelji usluga trećih strana potrebnih za suradnju: Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika – Facebook Ads koji se upotrebljava za oglašavanje naših usluga i proizvoda.

C) Pružatelji usluga potrebnih za sklapanje ili izvršavanje ugovora

ABC Travel ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. ABC Travel za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka:

  • putem kontaktnog obrasca na internetskoj stranici abctravel.hr
  • direktno mailom
  • telefonskim pozivom uživo u poslovnici tvrtke.

Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese digital @ abctravel. hr

Informacije o kolačićima

Želimo vas obavijestiti da naša web-stranica  upotrebljava kolačiće kako bi se osigurale bolje usluge korisnicima i posjetiteljima.

Definicija kolačića
HTTP
kolačić ili kolačić poseban je tekst, često kodiran, koje odašilje
poslužitelj web navigatoru
i koji navigator zatim šalje nazad (nepromijenjen) svaki put kada navigator pristupa poslužitelju. Kolačići se upotrebljavaju za
autentifikaciju
i praćenje ponašanja korisnika. Tipične su primjene memoriranje omiljenih postavki korisnika i primjena sustava « košarice za kupnju» .

Detalje potražite na stranici
http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Gdje mogu saznati nešto više o kolačićima

Ured povjerenstva za podatke (ICO):
http://www.ico.gov.uk/for_organisations/privacy_and_electronic_communications/the_guide/cookies.aspx

Neovisne organizacije:
All About Cookies
http://www.allaboutcookies.org/

About Cookies
http://www.aboutcookies.org/

ABC Travel nije odgovoran  za sadržaj vanjskih web-stranica trećih strana koje mogu i ne moraju sadržavati kolačiće.

Pohrana, pristup i obrada podataka – uloga kolačića

Cilj pohrane i obrade ovih vrsta informacija jest omogućiti brzo i učinkovito kretanje po stranicama zahvaljujući memoriranju vaših odabira, opcija i omiljenih postavki te optimizirati upotrebu web-stranice.

Informacije kojima se pristupa putem kolačića

Preglednik memorira kolačiće, a oni sadrže informacije kao što su naziv poslužitelja koji je poslao kolačić, vrijeme koliko će kolačić ostati pohranjen, vrijednost – obično jedinstveni broj koji se generira nasumično. ” Statistički” kolačići prikupljaju informacije o tome kako upotrebljavate web-stranicu, na primjer: koje stranice posjećujete i sve greške na koje nailazite. Ti su kolačići potpuno anonimni i upotrebljavaju se isključivo kako bi nam pomogli da poboljšamo svoju web-stranicu i bolje razumijemo što zanima naše korisnike i posjetitelje. Statističke kolačiće upotrebljavamo za sljedeće: Prikupljanje statistike o tome kako se naša web-stranica upotrebljava Pomoć pri poboljšanju web-stranice putem mjerenja grešaka koje se dešavaju Kolačići ” za praćenje” povezani su s uslugama koje pružaju treće strane, poput gumba ” Sviđa mi se” i ” Podijeli” i služe za praćenje učinkovitosti reklamiranja. Treća strana pruža te usluge a vi za uzvrat morate potvrditi da ste posjetili našu web-stranicu. Kolačiće ” za praćenje” upotrebljavamo za sljedeće: Povezivanje s društvenim mrežama poput Facebooka, koje mogu upotrebljavati informacije o vašim posjetima za ciljano reklamiranje na drugim web-stranicama Davanje informacijama o vašim posjetima reklamnim agencijama kako bi vam osigurale oglase koji bi vas mogli zanimati.

Upotreba kolačića koje postavlja treća strana

Web-stranica
abctravel.hr
upotrebljava kolačiće koje postavlja treća strana. Web-stranice  upotrebljavaju Google analitiku,  Facebook  i Google Adwords poveznice koji sami sa svoje strane uvode kolačiće.

Za pojedinosti pogledajte:
https://developers.google.com/analytics/resources/concepts/gaConceptsCookies
http://www.facebook.com/help/cookies
https://twitter.com/privacy

Upravljanje kolačićima koje upotrebljava abctravel.hr

Ako se složite s time da kolačiće uključite u svom pregledniku putem trake na početnoj stranici web-stranice, imajte na umu da svoje mišljenje možete promijeniti u svakom trenutku. Trenutačno dostupni preglednici (web navigatori) nude mogućnost postavljanja/deaktivacije kolačića. Da biste to učinili, pristupite odjeljcima ” opcije” ili ” omiljene postavke” . Za pojedinosti i tehničke savjete pristupite službenim web-stranicama:


Cookie settings in Internet Explorer


Cookie settings in Firefox


Cookie settings in Chrome


Cookie settings in Safari
Ili


Microsoft Cookies guide


All About Cookies
Ako imate pitanja o tome kako mi upotrebljavamo kolačiće slobodno nas kontaktirajte.