VODITELJ OBRADE OSOBNIH PODATAKA

ABC Travel, obrt za turističke usluge sa sjedištem u Rijeci, na adresi Trpimirova 5A, OIB: 64782850530 je voditelj Vaših osobnih podataka kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka. ABC Travel, obrt za turističke usluge kao voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovoran je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom ili elektronskom obliku.

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

ABC Travel, obrt za turističke usluge je sukladno relevantnim propisima imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka kojeg možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana s obradom Vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Način kontakta je moguć putem e-mail adrese na digital@abctravel.hr, telefonski na +385 51 621 700, te poštom na adresi Trpimirova ulica 5A, 51000 Rijeka, za “ABC Travel, obrt za turističke usluge – SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA”.

VRSTA OSOBNIH PODATAKA KOJE PRIKUPLJAMO

Podaci koje prikupljamo nužni su za ispunjenje putovanja ili izleta, a to su ime i prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, OIB, kontakt-broj telefona, e-mail adresa, broj mobitela. Podatke sakupljamo na temelju legitimnog interesa budući da poslovanje ABC Travel, obrta za turističke usluge ovisi o prodajnim rezultatima te se kontaktiranje klijenata smatra jednom od osnovnih djelatnosti koja je nužna za poslovanje obrta. Vašim podacima pristup imaju isključivo djelatnici i vlasnici ABC Travel, obrta za turističke usluge, a svaki kontakt uz Vaš zahtjev bit će trajno izbrisan iz baze.

NAČIN OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke ABC Travel, obrt za turističke usluge obrađuje u elektroničkom obliku uz primjenu svih propisanih pravnih, organizacijskih i tehničkih mjera zaštite osobnih podataka. Pristup je omogućen samo ovlaštenim osobama uz lozinku i evidenciju pristupa, uz primjenu mjera informatičke sigurnosti od neželjenog pristupa i zaštite od gubitka podataka.

NAČIN KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA:

Osobni podaci se neće ustupati trećim osobama, osim ako takvo pristupanje nije pravno utemeljeno.

Pravna osnova obrade podataka radi upućivanja obavijesti ili profiliranih obavijesti je Vaša privola. Ova privola vrijedi do opoziva i možete ju u svakom trenutku opozvati u pisanom obliku ili pozivom službeniku za zaštitu osobnih podataka.

Osobne podatke prikupljamo prvenstveno radi pružanja usluge i što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit.

Ne prodajemo, ne prenosimo i ne otkrivamo podatke koje prikupimo nikome, osim:

  • u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza
  • u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu
  • pružateljima usluga naplate i druge financijske institucije: kada Vi ili vlasnik kreditne kartice korištene za rezervaciju zatražite povrat novca za Vašu rezervaciju, moramo podijeliti određene informacije s pružateljem usluge naplate i relevantnom financijskom institucijom koja će izvršiti povrat

RAZDOBLJE POHRANE

Vaše podatke ćemo čuvati onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarivanje svrhe radi koje ih obrađujemo, ali ne duže od 5 godina, osim ukoliko zakonom nije drugačije propisano.

NEWSLETTER

Vaše informacije koristimo i sljedeće marketinške svrhe:

  • kako bismo Vam slali redovite novosti vezane za naše proizvode i usluge; možete se odjaviti od primanja obavijesti putem e-mail-a brzo, jednostavno i bilo kada – samo kliknite na link „Odjavi se“ u svakom newsletter-u
  • na temelju Vaših informacija, mogu Vam se prikazati personalizirane ponude na našim Internet stranicama (uključujući i društvene mreže), a sadržaj stranice koji se prikazuje Vama može biti personaliziran-  one mogu uključivati ponude koje je moguće izravno rezervirati putem naše Internet stranice ili druge ponude i proizvode treće strane za koje mislimo da bi Vam se mogli svidjeti
  • prilikom sudjelovanja u drugim promotivnim aktivnostima (poput natječaja, programa vjernosti ili nagradnih igara) relevantne će se informacije koristiti za administraciju tih promotivnih aktivnosti

VAŠA PRAVA

Kada je to zakonski predviđeno, imate pravo na informacije o obradi Vaših podataka, povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ispravak netočnih podataka ili dopunu, brisanje Vaših podataka kada više nisu potrebni za navedene svrhe, prenosivost podataka kod druge osobe, ograničenje obrade podataka koje se odnose na Vas te pravo na prigovor nadležnom državnom tijelu: Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb, 00385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr, www.azop.hr

VAŠA SUGLASNOST

Ulaskom na našu web stranicu te nastavkom njene uporabe ili osobnim prihvaćanjem rezervacije putovanja ili izleta suglasni ste s time da mi upotrebljavamo Vaše podatke i prikupljamo u skladu sa zakonom i uvjetima naše politike privatnosti.

Korisnik je suglasan da je korištenje naših internetskih stranica isključivo na njegovu odgovornost obzirom da niti jedan način prijenosa putem interneta ili elektroničke pohrane nije 100% siguran i pouzdan i ne možemo jamčiti apsolutnu sigurnost.

ABC Travel, obrt za turističke usluge

51000 Rijeka, Trpimirova ulica 5A

ID kod: HR-AB-51-08010013367

tel/fax: 051/621-700

mob: 091 615 8011

 e-mail: info@abctravel.hr

web: www.abctravel.hr