Opći uvjeti

 1. Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na internetskoj stranici abctravel.hr, te u poslovnici ABC Travel, Trpimirova ulica 5A, 51000 Rijeka. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice abctravel.hr / Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje. Smatra se, da Korisnik / Kupac narudžbom u cijelosti prihvaća Opće uvjete poslovanja i uvjete kupnje. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na internet stranici abctravel.hr je ABC Travel d.o.o. (u daljnjem tekstu ABC Travel).
 2. Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice abctravel.hr. Korištenjem internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice abctravel.hr u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.
 3. Pravo Korištenja internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.
 4. Ugovor o putovanju između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom potvrde narudžbe proizvoda od strane ABC Travela.
 5. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
 6. Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki/lozinke, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi abctravel.hr.
 7. Korisnik je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole ABC Travel d.o.o.-a te prihvaća da ABC Travel nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.
 8. ABC Travel zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda i usluga, cijene proizvoda i usluga ili sadržaja internetske stranice abctravel.hr. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja internetske stranice abctravel.hr pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na abctravel.hr.
 9. Korištenje ove internetske stranice abctravel.hr isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici abctravel.hr uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje abctravel.hr internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj internetske stranice abctravel.hr.
 10. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na abctravel.hr Internetskoj stranici. abctravel.hr zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda postavljene prema informacijama proizvođača. Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo.
 11. ABC Travel sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. ABC Travel ne jamči da fotografije proizvoda i usluga u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su razlike između stvarnog proizvoda/usluge i fotografije proizvoda/usluge te opisanog proizvoda/usluge na ovim stranicama.
 12. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).
 13. Informacije o trgovačkom društvu:
  ABC Travel d.o.o.
  Sjedište: Trpimirova ulica 5A, 51000 Rijeka, Hrvatska
  OIB: 76588572073
  MBS: 040463010
  IBAN: HR6023400091111263935
  e-mail: info@abctravel.hr
  Tel: +385 51 621 700
  ID kod: HR-AB-51-040463010

Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima

Prodavatelj

 • trgovačko društvo ABC Travel d.o.o. OIB 76588572073, Trpimirova ulica 5A, 51000 Rijeka, Hrvatska, upisan pri Upravnom odjelu za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj (Rijeka) Primorsko-goranske županije
 • abctravel.hr – web stranice u vlasništvu Prodavatelja

Kupac

 • svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge naručila proizvod ili uslugu

Korisnik

 • svaka osoba koja web stranicu abctravel.hr koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda/usluga oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu/usluzi

Korištenje

 • pristup stranici abctravel.hr radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovine

Online kupnja ili web trgovina

 • ostvarivanje kupnje proizvoda putem abctravel.hr

Proizvodi

 • svi proizvodi/usluge koji su istaknuti na abctravel.hr, a koje je moguće kupiti putem web trgovine

Web trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Online kupnja može se ostvariti kako je definirano u Općim uvjetima i uputama za turističke aranžmane te Općim uvjetima pružanja usluga smještaja.  Prilikom sklapanja ugovora Kupac je dužan dati osobne podatke i pravodobno dostaviti svu potrebnu dokumentaciju potrebnu za organiziranje putovanja ili usluge smještaja. Kupac jamči da je Agenciji dao ispravne i važeće podatke potrebne za nesmetanu realizaciju putovanja ili usluge smještaja te prihvaća sve zakonske obveze koje proizlaze iz Ugovora i pozitivnih zakonskih propisa.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem abctravel.hr web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina, telefona s ljudskim posredovanjem.

Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji i sl. (npr. newsletter).

Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na abctravel.hr a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni.

Način odabira i naručivanja (kupnje) proizvoda

Registrirani korisnik pristaje da se kupnja putem WEB SHOP usluge vrši tako da korisnik kupuje proizvode dostupne putem WEB SHOP usluge kao „ Proizvodi“ ili „ Artikli“ tako da ih bira na temelju prikazane slike, identifikacijskog broja i/ili oznake i osnovnog opisa proizvoda.

Narudžba s obvezom plaćanja se vrši elektronskim putem. Naručivanjem proizvoda (i/ili usluga) korisnik postaje kupac. Klikom na ikonu ” Dodaj” , odabrani proizvod sprema se u virtualnu potrošačku košaricu. U košarici kupac može povećavati broj istog, već odabranog proizvoda, brisati ili mijenjati odabrane proizvode.

Za nastavak postupka i kupovinu odabranih artikala potrebno kliknuti ” Kupi” gdje se nalaze svi odabrani proizvodi. Za odustajanje od kupovine artikala potrebno je kliknuti “ X” ili “ Ukloni“ .

Roba se smatra naručenom u trenutku kada registrirani korisnik (kupac) prođe cijeli predviđeni postupak narudžbe i na e-mail adresu kojom je registriran primi potvrdu da je narudžba s obavezom plaćanja (sukladno članku 67. Zakona o potrošaču) zaprimljena.

Ako ABC Travel nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih usluga ili proizvoda, kontaktirat će kupca u roku od 48 (četrdeset osam) sati, ili telefonski ili putem e-mail-a, te ga obavijestiti o navedenom. Kupac ima opciju otkazati naručenu uslugu ili proizvod i zatražiti povrat novca.

Načini plaćanja

Plaćanje na internetskoj stranici abctravel.hr vrši se u eurima. Cijene su maloprodajne, izražene u eurima i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces, no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online, neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sve naručene usluge i proizvodi bit će pruženi po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.

Naručene usluge i proizvode možete platiti na sljedeće načine:

Putem PayWay Pay By Link poveznice koju će kupci zaprimiti nakon obrade narudžbe

Putem virmana i opće uplatnice, te po ponudi

Gotovinom, u poslovnici

Karticama MasterCard® , Maestro® , Visa, Diners, Visa Premium

                                           

   1. Plaćanje putem virmana, opće uplatnice ili po ponudi

Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici ABC Travel Internet trgovine kontaktirat će Vas po potrebi. Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na račun ABC Travel d.o.o.

IBAN HR6023400091111263935

Poziv na broj: 00 – broj ponude

Primatelj: ABC Travel d.o.o., Trpimirova ulica 5A, 51000 Rijeka

Ako se plaćanje proizvoda vrši putem virmana, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na račun ABC Travel d.o.o.
IBAN HR6023400091111263935

Poziv na broj: 00 – broj ponude

Primatelj: ABC Travel d.o.o., Trpimirova ulica 5A, 51000 Rijeka

OIB broj ABC Travel 76588572073

2. Putem Payway (Pay by link) poveznice – karticama Maestro, MasterCard, Visa, Diners

Ako ste odabrali plaćanje putem Payway-a kreditnom karticom, na sigurnoj stranici HT-a PayWay odaberete vrstu kreditne kartice kojom plaćate (Diners, Maestro, MasterCard, Premium Visa ili Visa) te upišete podatke o vlasniku kreditne kartice i ostale potrebne podatke.
Moguća su jednokratna plaćanja SVIM kreditnim karticama svih HR kartičarskih kuća, te plaćanje karticama na rate / obročno plaćanje za sljedeće kartice:

PBZ Card / Privredna Banka Zagreb
Maestro do 12 rata bez kamata
Premium Visa do 12 rata bez kamata
Visa do 12 rata bez kamata

Erste Card Club / Erste banka
Diners do 12 rata bez kamata
Maestro do 12 rata bez kamata
MasterCard do 12 rata bez kamata
Visa do 12 rata bez kamata

Pri plaćanju na rate, iznos rate ne može biti manji od 26,54 €.

Sigurnost plaćanja

Pri plaćanju na našim web trgovinama abctravel.hr koristite T-Com PayWay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.

T-Com PayWay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u T-Com PayWay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima T-Com PayWay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

T-Com PAY WAY koji primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – SecureSocketLayer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od ne autoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “ vatrozida” (firewall).

T-Com PayWay sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost T-Com PayWay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Pohvale i prigovori

Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor ABC Travel internetskoj trgovini. ABC Travel Vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte, telefonski na broj telefona +385 51 621 700 ili emailom na info@abctravel.hr

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime.

ABC Travel će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Platforma za online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici
http://ec.europa.eu/consumers/odr/

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova. Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

Ostale odredbe

 1. Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na abctravel.hr samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na abctravel.hr, u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja abctravel.hr na drugim web stranicama je zabranjena.
 2. Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova abctravel.hr trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.
 3. Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.
 4. Kada abctravel.hr odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
 5. Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.
 6. Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada: a) se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku b) se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji c) postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao