3 dana
Trajanje
Đakovo, Osijek, Vinkovci, Vukovar
Lokacija

Doživite prekrasnu Slavoniju. Na ovom putovanju vodimo Vas u Đakovo, đakovačku katedralu, prekrasne Vinkovce, Osijek i Vukovar. Obići ćemo i državnu ergelu Lipicanaca i Kopački rit. Poseban dio ovog putovanja je priča o kulenu i čvarcima. Organiziran je posjet OPG-u koji će nam prirediti prigodnu degustaciju svih delicija Slavonije poput čvaraka, slanine i naravno – kulena.

POLAZAK / POVRATAK Istra, Rijeka, Zagreb
TERMINI 24. – 26. travnja 2020.
8. – 10. svibnja 2020.
13. – 15. rujna 2020.
VRIJEME POLASKA Rani jutarnji sati
UKLJUČENO U CIJENU
Smještaj u hotelu 3* na osnovi 2 noćenja s doručkom
Vožnja modernim turističkim autobusom
Obilan ručak
Razgled Đakova, Osijeka i Vukovara uz pratnju lokalnog vodiča
Organizacija i pratitelj putovanja
Jamčevina za TPA; PDV
NIJE UKLJUČENO U CIJENU
DODATNI PAKET: 480,00kn
 • Ulaznica za Ergelu Đakovo uz pratnju stručnog vodiča
 • Ulaznica u Kopački rit uz pratnju stručnog vodiča
 • Ulaznica u bolnicu u Vukovaru
 • bogata degustacija domaćeg vina, kulena i sira
 • dvije bogate večere (jedna svečana večera uz živu glazbu)
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 100,00kn
Dodatno putno osiguranje na upit

NAPOMENE:

 • Za putovanje je potrebno najmanje 40 prijavljenih putnika
 • Redoslijed razgleda i cijene ulaznica mogu biti podložne promjenama
 • Rezervacija mjesta uplatom akontacije od 30%, a ostatak najkasnije 25 dana prije polaska
 • Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002557175.
 • Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile
 • Ostali uvjeti prema Uvjetima putovanja ABC Travel, obrt za turističke usluge.
 • Način plaćanja: gotovina, netbanking, kartično plaćanje – jednokratno i na rate.

Izvori fotografija: Turistička zajednica grada Osijeka | Turistička zajednica grada Vukovara | Darko Puharić

1

1. Dan: ĐAKOVO

Polazak  je predviđen u ranim jutarnjim satima iz Vašeg mjesta. Vožnja modernim turističkim autobusom u pravcu Đakova uz usputna zaustavljanja radi odmora.Po dolasku u grad odlazimo u šetnju i razgled u pratnji vodiča: posjetit ćemo  ĐAKOVAČKU KATEDRALU jednu od najpoznatijih crkava u Hrvatskoj zbog veličine i bogatstva unutrašnje opreme. Odlazimo u posjet DRŽAVNOJ ERGELI LIPICANACA, jednoj od najstarijih u Europi. Polazak za Vinkovce, najstariji grad u Europi. Star 8000 godina, grad u kojem je pronađen najstariji indoeuropski kalendar Orion iz 2600.god.pr.n.e., grad gdje su rođena dva rimska cara, grad prepun povijesti sve do današnjeg dana. Smještaj u hotelu, u centru Vinkovaca. Nakon smještaja slijedi večera, slobodno vrijeme za odmor i noćenje.

2

2. Dan: KOPAČKI RIT – PRIČA O KULINU I SIRU – OSIJEK

Doručak. Nakon doručka idemo u Kopački rit – najveću močvarnu nizinu u Europi. Po dolasku svraćamo do prijemnog centra: poslušati ćemo predavanje, obići  šetnicu, otići do Sakadaša, provozati se brodom.Sama riječ Baranja dolazi od mađarske riječi “Bar anya” što u prijevodu znači majka vina. Baranja će nam otvoriti i surduke (podrume) u Zmajevcu, stare više od 200 godina gdje se čuvaju i kušaju poznata baranjska vina. Mi ćemo tamo kušati vina i ostale poznate baranjske specijalitete od crne svinje pfajferice od obiteljskog gospodarstva Pavlović-Roth. Nastavak vožnje do Osijeka. Šetnja i razgled u pratnji vodiča: obići ćemo  Tvrđu – srednjovjekovnu utvrdu, spomenik kuge, crkvu sv. Mihovila, katakombe. Prošetati ćemo uz Dravu poznatom osječkom promenadom koja je ove godine proglašena najljepšom šetnicom u Europi. Dolazak na Gornji grad, šetnja uz crkvu sv. Petra i Pavla – Osječka katedrala, obilazak zgrade HNK-a.  Povratak u hotel, gdje nas nakon svečane večere čeka glazbeno iznenađenje – pjesma i ples do ranih jutarnjih sati. Noćenje.

3

3. Dan: VUKOVAR

Doručak. Nakon doručka vozimo se u smjeru Vukovara. Panoramska vožnja i šetnja u pratnji vodiča: obići ćemo Trpinjsku cestu, Vukovarsku bolnicu, Ovčaru, Memorijalno groblje i prošetati ćemo baroknom jezgrom grada do ušća Vuke u Dunav, te obilazak kuće Lavoslava Ružičke – prvog hrvatskog nobelovca. Organizirani ručak na slavonskom OPG-u odakle put nastavljamo prema Vašim domovima. Povratak u Vaše mjesto u večernjim satima.

ABC Travel - Trg Sv Trojstva
ABC Travel - Vodena vrata Tvrđa
ABC Travel - Vodotoranj
ABC Travel - TZ grada Vukovara
ABC Travel - Darko Puharić