4 dana
Trajanje
Budva, Dubrovnik
Lokacija

Budva, Kotor i Herceg Novi prekrasna su mjesta Crnogorskog primorja. Stari grad u Budvi ima tipično srednjovjekovni izgled dok Kotor, grad pomoraca i trgovaca, leži na jednom od najljepših zaljeva svijeta.  Brodom je organiziran izlet do otoka Gospe od Škrpjela. Sve ćemo to obići na ovom prekrasnom putovanju. A onda idemo na Jadran…

Vodimo Vas i u biser turizma, mjesto koje obožavaju poznati i slavni te mu se iznova vraćaju. Dubrovnik.  Tko još nije čuo za Stradun ili Knežev dvor? Ili dubrovačke zidine i sv. Vlaha, sveca zaštitnika Dubrovnika.

POLAZAK/POVRATAK Istra, Rijeka, Zagreb
TERMINI 02.-05.05.2024.
VRIJEME POLASKA Rani jutarnji sati
UKLJUČENO U CIJENU
Smještaj u hotelu 3* na osnovu tri noćenja s doručkom
Prijevoz turističkim autobusom
Turističke takse za gradove koje posjećujemo
Organizacija i pratitelj putovanja
Jamčevina za TPA, PDV
NIJE UKLJUČENO
Dodatni paket – 105 € (OBAVEZAN)
 • 3 večere
 • Lokalni vodič za Budvu, Kotor, Herceg Novi i Cetinje
 • Degustacija domaćeg pršuta, sira i rakije u Njegušima
 • Ulaznica za Muzej kralja Nikole
 • Ulaznica za Njegošev muzej Biljarda – bivša rezidencija Petra II. Petrovića Njegoša
 • Ulaznica za Istorijski muzej Crne Gore
 • Ulaznica za Njegošev mauzolej
 • Karta za brodić do otoka Gospa od Škrpjela
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 18€ po danu
Dodatno putno osiguranje na upit

 

NAPOMENA:

 

 • Popust se ostvaruje rezervacijom na prezentaciji ili uplatom akontacije (1+1 gratis).
 • Rezervacija mjesta uplatom akontacije od 30% iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije polaska, odnosno do 11.04.2024.
 • Cijena se odnosi na sva jednokratna plaćanja. Za plaćanja karticama od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%
 • Redoslijed razgleda i cijene ulaznica mogu biti podložne promjenama
 • Za putovanje je potrebno najmanje 40 prijavljenih putnika

Ostali uvjeti prema Uvjetima putovanja ABC Travel d.o.o.

Način plaćanja: gotovina, kartično plaćanje – jednokratno i na rate.

1

1. dan: HERCEG NOVI – BUDVA

Polasci su predviđeni u ranim jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom u pravcu Crne Gore uz usputna zaustavljanja radi odmora. Po dolasku u Herceg Novi sastajemo se s lokalnim vodičem i odlazimo u razgled Starog grada. Unutar zidova grada nalaze se tvrđave – Spanjola, Citadela, Forte Mare, Kanli kula. Nastavak putovanja prema Budvi. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2

2. dan: CETINJE - NP LOVĆEN - NJEGUŠI

Doručak. Nakon doručka odlazimo u Cetinje. Susret s lokalnim vodičem. U sklopu Narodnog muzeja Crne Gore posjetit ćemo: Muzej kralja Nikole, Njegošev muzej Biljarda – bivše rezidencije Petra II. Petrovića Njegoša, Istorijski muzej Crne Gore i Umjetnički muzej Crne Gore. Putovanje nastavljamo do NP Lovćen, gdje ćemo posjetiti Njegušev mauzolej sagrađen na samom vrhu planine do kojeg vode nepregledne stepenice. Mjesto je ujedno i vidikovac odakle se pruža pogled na Crnogorsko primorje i obalu Italije. Vožnju nastavljamo do sela Njeguši, rodnog mjesta dinastije Petrović. Odlazimo na degustaciju sira, pršuta i medovine u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

3

3. dan: BUDVA – KOTOR – PERAST

Doručak. Nakon doručka razgled Budve u pratnji lokalnog vodiča. Šetnja starim gradom koji ima tipično srednjovjekovni izgled. U njemu se nalazi najveća i najdragocjenija nekropola na Jadranu. Vožnju nastavljamo do Kotora – grada trgovaca i moreplovaca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva svijeta. Razgled grada (u pratnji lokalnog vodiča) koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i brojnih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske prirodne i kulturne baštine. Nastavljamo prema Perastu – baroknom gradiću koji se nalazi nedaleko Kotora te obiluje sakralnim spomenicima. Odlazimo na izlet brodom do otoka Gospa od Škrpjela. Nakon šetnje i razgledavanja, povratak u Perast te  Budvu. Dolazak u hotelu. Večera. Noćenje.

4

4. dan: DUBROVNIK

Doručak. Nakon doručka odlazimo do Dubrovnika. Po dolasku u Dubrovnik predviđeno slobodno vrijeme za šetnju gradom i individualne programe. Po završetku razgleda nastavljamo putovanje uz usputna zaustavljanja radi odmora. Povratak u večernjim satima.

ABC Travel - Dubrovnik
ABC Travel - Dubrovnik
ABC Travel - Sv. Stefan
ABC Travel - Gospa od Škrpjela
ABC Travel - Budva