1 dan
Trajanje
Senj
Lokacija
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz autobusom
Ulaznicu za razgled muzeja grada Senja
Ulaznicu za tvrđavu Nehaj
Pratitelja putovanja
Ulaznicu za MC Nikole Tesle
Osiguranje

 

1

1. dan: SENJ - SMILJAN

Polazak u jutarnjim satima te vožnja prema Senju. Dolazak u Senj te odlazak na Tvrđavu Nehaj koja je simbol grada Senja, sagrađena je 1558. godine pod nadzorom kapetana i generala hrvatske Vojne krajine Ivana Lenkovića i kapetana Herbarta VIII. Auersperga Turjaškog. Sazidana je od materijala razrušenih crkava, samostana i kuća prvotno smještenih izvan gradskih zidina.
Razgled nastavljamo posjetom Gradskom muzeju Grada Senja. Gradski muzej Senj nalazi se u palači obitelji Vukasović koja je bila jedna od najuglednijih i najutjecajnijih senjskih plemićkih obitelji. Palača je građena u XIV./XV. st. u gotičko – renesansnom stilu i vrhunski je objekt profane arhitekture. Muzej je utemeljen 7. svibnja 1962. godine kao kulturna i znanstvena ustanova čija je zadaća skupljanje, čuvanje, sređivanje, proučavanje, obrađivanje, prezentiranje i objavljivanje muzejske i povijesno – kulturne građe.
Put nastavljamo prema Smiljanu gdje ćemo posjetiti Memorijalni centar Nikole Tesle te se uz stručno vodstvo pobliže upoznati s njegovim izvanrednim stvaralaštvom. Prema dogovoru možemo posjetiti i neka od obližnjih Eko domaćinstava te organizirati zanimljive edukacije o životu na selu i uzgoju životinja. Nakon razgleda centra slijedi slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju, igru te prema dogovoru povratak  poslijepodnevnim satima.

ABC Travel - Tesla