1 dan
Trajanje
Ogulin
Lokacija
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz autobusom
Stručni pratitelj putovanja
Razgled Zavičajnog muzeja u Ogulinu uz kostimirano vodstvo
Ulaznicu u Ivaninu kuću bajki uz stručno vodstvo
Osiguranje

 

1

1. dan: OGULIN

OGULIN – ZAVIČAJ PRIČA IZ DAVNINA. Polazak u jutarnjim satima te vožnja prema Ogulinu. Program započinjemo u Ivaninoj kući bajke (10h-11h) gdje će djeca uz stručno vodstvo slušati o bajkama, pripovijetkama, legendama i ostalim mitskim bićima naših krajeva. Ivanina kuća bajke jedinstven je u svijetu multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje koji slave bajke i  stvaralaštvo istoga.
Smještena u drevnom kaštelu, sastoji se od multimedijalne stalne izložbe, biblioteke, multifunkcionalnog prostora za radionice i suvenirnice. Poslije Ivane kuće bajki slijedi razgled grada Ogulina, kanjona rijeke Dobre u središtu mjesta te Đulinog ponora uz prepričavanje legende. U sklopu posjeta predviđen je posjet Zavičajnom muzeju gdje će djecu kroz zbirku voditi kostimirani vodič koji na trenutak postaje I.B. Mažuranić.

Put nastavljamo prema prekrasnom jezeru Sabljaci gdje slijedi odmor te igra u prirodi. Ovo je jezero nastalo na toku Zagorske Mrežnice te je pravi biser ovog kraja. Jedanaesto jezero po veličini u Hrvatskoj koje mnogi zovu ‘ogulinskim morem’ (170 ha). Svaku zimu svoje utočište na jezeru nalaze prekrasni bijeli labudovi, a dijelovi jezera potamne od velikog jata crnih liski. Slobodno vrijeme za osobne programe te po dogovoru povratak u poslijepodnevnim satima.