2 dana
Trajanje
Zagreb
Lokacija

 

POLAZAK/POVRATAKA Po dogovoru
VRIJEME POLASKA Po dogovoru
UKLJUČENO U CIJENU
Po dogovoru
NIJE UKLJUČENO U CIJENU
Dodatno putno osiguranje na upit

 

NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Cijena na upit!

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002557175. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema Uvjetima putovanja ABC Travel d.o.o.

Način plaćanja: gotovina, kartično plaćanje-jednokratno i na rate.

1

1. dan: ZAGREB - STUBIČKE TOPLICE

Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Zagreba. Dolazak u Zagreb. Obilazak  ZOO vrta. U divljem srcu Zagreba očekuju Vas prstenorepi lemuri, čimpanze, patuljasti vodenkonji i još mnogo životinja. Gmazovi, reptili, ribe ili ptice. Sve to stanuje u Maksimirskoj šumi.  Organizirana radionica u sklopu ZOO vrta. Organizirani ručak. Nastavak obilaska prema  Uspinjači koja spaja Donji i Gornji grad, dužinom pruge od svega 66m najmanje je dužine na svijetu i kao takva zaštićeni spomenik kulture. Polazak za hotel . Večera, noćenje.

2

2. dan: KUMROVEC - KRAPINA - TRAKOŠĆAN

Doručak. Odjava iz hotela i polazak za Etno selo Kumrovec.  Etno selo Kumrovec najveći je tradicijski uređeni prostor u Hrvatskoj koji posjetiteljima dočarava autentičan izgled zagorskog sela s početka 20. stoljeća. S oko četrdesetak obnovljenih objekata tradicijskog graditeljstva saznajemo kako su živjeli naši stari. Polazak za Muzej krapinskih neandertalaca.  Neandertalci su magičan i mističan pojam europskoga pračovjeka, jedna od mnogih tajni naših prapočetaka. Tko su bili ti ljudi stariji od 30 ili gotovo 300 tisuća godina? Kako ih je otkrivala i tumačila znanost 19. stoljeća i što na početku našega trećeg milenija znamo o kamenodobnim ljudima koji su ovdje lovili nosoroge prije 125 milenija? Sve to saznajte u muzeju  uz organiziranu radionicu. Organizirani ručak. Obilazak dvorca Trakošćan.  Prema legendi Trakošćan je svoje ime dobio po tračkoj utvrdi (arx Thacorum) koja je navodno postojala u vrijeme antike. Druga sačuvana predaja govori, da je ime dobio po vitezovima Drachenstein koji su u ranom srednjem vijeku gospodarili tim krajevima. Povratak domovima u večernjim satima

ABC Travel -Ban Josip Jelečić
ABC Travel -Ban Josip Jelečić