1 dan
Trajanje
Brijuni, Labin, Pula
Lokacija
Prema dogovoru
Polazak

CIJENA UKLJUČUJE:

Prijevoz autobusom

Vožnja brodom iz Fažane na Brijune

Parking

Pratitelja putovanja

Ulaznicu u NP

Razgled Brijuna vlakićem

Ulaznicu u Narodni muzej u Labinu i stručno vodstvo

Osiguranje

Osiguranje jamčevine te jamčevinu putovanja

Polazak u jutarnjim satima te vožnja prema Fažani.

Jeste li znali?
Na morskom dnu kod Bala pronađeno nalazište kostiju dinosaura. To je prvo i jedino otkriveno nalazište ostataka kostiju dinosaura na cijelom području Sredozemlja. Pronađene kosti govore o postojanju barem desetak vrsta dinosaura. Dio nalazišta izložen je u gradskoj vijećnici u Balama
Kažun, ta mala okrugla kamena građevina na čiju ćete umanjenu repliku danas naići u gotovo svakoj istarskoj suvenirnici, gradio u poljima i koristio se kao zaklon, odnosno kao mjesto gdje je odlagan alat. Osim toga kažun koristio se za nadgledavanje polja i vinograda u vremenu prije žetve, odnosno berbe jer se urod morao zaštititi od nasrtaja kradljivaca koji su tada bili učestali.

Po dolasku u Fažanu u slijedi vožnja brodićem do Velikog Brijuna. Tamo će nas dočekati stručni vodič te ćemo vlakićem napraviti razgled Brijuna.
Mogućnost organiziranja ručka u Fažani.
Poslije razgleda Brijuna odlazak do Pule te kratki razgled znamenitosti.
Po završetku razgleda odlazimo prema Narodnom muzeju u Labinu. Najatraktivniji dio muzeja smješten je u baroknoj palači Battiala-Lazzarini, nalazi se u podrumu gdje je napravljena replika rudarskog okna koja nas prisjeća na rad labinskih rudara. Djecu će kroz muzej voditi stručni vodič .
Nakon razgleda povratak poslijepodnevnim satima.

ABC Travel - Pula