1 dan
Trajanje
Klagenfurt, Velden am Worthersee
Lokacija

Advent u Klagenfurtu i Veldenu

14.12.2024.

Cijena: 48€

Polazak: Jelačić trg 10:00 sati; Vrata Jadrana 10:20 sati

Uključeno u cijenu:

  • Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
  • Pratitelj putovanja
  • Organizacija izleta
  • Osiguranje od profesionalne odgovornosti i jamstva

Cijena ne uključuje:

  • Troškove osobne prirode
  • Ulaznice za Pyramidenkogel (odrasli – 17,00€; tinejdžeri (16-17g), studenti, osobe s invaliditetom – 11,00€;
    djeca (6-15g) – 8,00€, djeca (0-5g) – GRATIS)

*Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja putničke agencije ABC Travel.*

Vožnja udobnim turističkim autobusom kroz Sloveniju i Austriju uz kraćazaustavljanja putem radi odmora. Nastavak vožnje do prijestolnicepokrajine Koruške – Klagenfurta, grada koji ima jednu od najljepšihstarogradskih jezgri u Austriji i trostruki je dobitnik prestižne diplome„Europa Nostra“. Slijedi ugodna šetnja i upoznavanje s najvažnijimkulturno-povijesnim znamenitostima: Katedrala sv. Trojstva – Alter Platz –Stara i Nova vijećnica – Landhaus – župna crkva Sv. Egida – Neuer Platzs Fontanom zmaja.. Strašan zmaj ujedno je i simbol Klagenfurta. Grad jepoznat po svojim romantičnim renesansnim dvorištima u kojma se nalazemnogobrojne trgovine, restorani, kafići… i koja su u vrijeme Adventaokićena najljepšim božićnim ukrasima. Slijedi individualno uživanje ubojama, mirisima, okusima i čarolijama Adventa u Klagenfurtu.Zatim ćemo posjetiti Pyramidenkogel.

Drveni toranj na Pyramidenkogelu visok je 100 metara, pa kada se popnete na njega, imatćete jedinstven pogled na zelenu Korušku, a za lijepog vremena jasnoćete vidjeti ljepote i velike vrhove Slovenije… U spektakularnom pogleduna jezera i planine koje okružuju toranj možete uživati s tri promatračkeplatforme, kao i iz Sky Boxa, staklenog restorana s pogledom od 360stupnjeva.

Oko 15:00 sati povratak prema Hrvatskoj kroz Velden gdje naWorthersee-u možete vidjeti najveći plutajući adventski vijenac spromjerom 25 metara. On je čarolija svjetlosti i topline u srcima brojnihposjetitelja pristiglih izbliza ili izdaleka. Cijelo mjesto pretvara se uromantični grad anđela i pozornica je za jednim od najljepših adventskihsajmova Austrije. Bogat izbor pomno odabranih profinjenih rukotvorina,kulinarskih specijaliteta i skladnih zvukova adventa stapaju se i stvaraju skladnu simfoniju. On je čarolija svjetlosti itopline u srcima brojnih posjetitelja pristiglih izbliza ili izdaleka. Povratak iz Veldena oko 18:00 sati. Dolazak u Rijeku uvečernjim satima.