4 dana
Trajanje
Ženeva, Zurich
Lokacija

PUTOVANJE U ŠVICARSKU – 4 dana autobusom 2021

MILANO – LUZERN – ZÜRICH – BERN – LAUSANNE – ŽENEVA – CHAMONIX

Datum putovanja: 18. – 21. 11. 2021.

First minute cijena  vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

18.-21.11.2021.

1.790 kn

1.890 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 850 KN

 

Cijena uključuje: prijevoz autobusom, 3 noćenja s doručkom u hotelima 2*/3*/4* u dvokrevetnim sobama, voditelja putovanja, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana, jamčevno osiguranje.

Cijena ne uključuje: putno osiguranje, boravišnu pristojbu, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji se posjećuju.
Boravišna pristojba plaća se na recepciji hotela (2,50 CHF u Zürichu,  1€ u okolici Ženeve).

Informativne cijene ulaznica: Milanska katedrala €3, galerija Rosengard Luzern (Picasso) CHF 18, crkva Fraumünster CHF 5, Olimpijski muzej Lusane CHF 18.

Napomena: Državljani Republike Hrvatske u Švicarsku mogu putovati s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Službena valuta plaćanja u Švicarskoj je Švicarski franak.

ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PRIJAVLJENIH PUTNIKA. Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora, broj police 11-7002578765 i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002578828. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

 

ŠVICARSKA

Švicarska i njezini zanosni krajolici oduševljavaju na svakom koraku. Kroz ovo putovanje posjetiti ćemo glavni grad Bern sa svojim predivnim srednjovjekovnim starim gradom, Ženevu i najveće švicarsko jezero, te šarmantni Lausane i Chamonix.

BERN

Bern je glavni grad Švicarske, a njegov stari grad jedan je od najočuvanijih povijesnih središta u Švicarskoj te je proglašen UNESCO-vom svjetskom baštinom. Srednjovjekovne kule, brojne fontane i kamene ulice, predivan botanički vrt i medvjeđi park, gdje prebiva obitelj medvjeda – simbol grada, samo su neke od stvari kojima Bern oduševljava.

LUZERN

U srcu Švicarske nalazi se grad Luzern, još jedan idiličan grad smješten među planinskim panoramama. Utvrđene kule, drveni mostovi i stare crkve s antičkim freskama omogućile su gradu da zadrži svoj tradicionalni ugođaj. Uživajte u uzbudljivom pogledu na grad i jezero Luzern, te krstarenju na jednom od prastarih parobroda. Luzern je jedno od najboljih mjesta u Švicarskoj zbog blizine pogleda na planine i  radi željezničke pruge koja vodi do planine Pilatus na 2073 metara. Željeznička pruga do Pilatusa doslovno je najstrmija na svijetu, sa zapanjujućim nagibom od 48%! Pogledi na vrhu su spektakularni, svakako jedna od stvari koje morate vidjeti u Švicarskoj.

ZURICH

Zurich je kulturno središte Švicarske sa više od 50 muzeja i 100 umjetničkih galerija i poznat je kao jedan od najživljih gradova na svijetu. Preporučamo šetnju starom gradskom jezgrom i luksuznom trgovačkom ulicom Bahnhofstrasse. U gastronomskoj ponudi možete kušati tradicionalnu švicarsku čokoladu u restoranu Maestrani’s

ŽENEVA

Ženeva je jedno od najljepših mjesta u Švicarskoj i savršeno mjesto za ljubitelje čokolade, međuostalim poznat kao i mjesto nastanka čokolade Toblerone. Ženeva je poznata i po tome što ima puno jedinstvenih muzeja, od povijesne tematike do stakla i keramike.

LAUSANNE

Lausanne je slikoviti grad i drugi po veličini na Ženevskom jezeru te dom Međunarodnog olimpijskog odbora. Dio švicarske rivijere, Lausanne je stoljećima bio popularan među piscima, uključujući Lorda Byrona, Shelleya i Ernesta Hemingwaya. Smješten u francuskom govornom području Švicarske, Lausanne ima impresivnu katedralu i prekrasnu tržnicu na otvorenom.

 

1

1. dan putovanja: ZAGREB - MILANO

Polazak autobusa u 5:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaj putnika) te dalje Slovenijom i Italijom do Milana, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Milano slijedi razgled grada: rezidencija obitelji Sforza, kazalište La Scala, Milanska katedrala, Galerija Vittorio Emanuele. Slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja do hotela u okolici Milana. Smještaj u hotel. Noćenje.

2

2. dan putovanja: MILANO - LUZERN - ZURICH

Doručak. Vožnja autobusom prema Luzernu, jednom od najljepših švicarskih gradova. Najstariji drveni natkriveni most u Europi, Kapellbrücke, danas je simbol grada Luzerna, kao i jedna od glavnih turističkih atrakcija u Švicarskoj. Razgled stare gradske jezgre smještene duž obale rijeke Reuss. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema Zürichu, najvećem gradu u Švicarskoj i jednom od vodećih svjetskih gradova po kvaliteti života. Razgled grada: crkva Grossmünster, crkva Fraumünster, crkva sv. Petra s najvećim satom na tornju crkve u Europi, Gradska vijećnica, Vinski trg, zgrada Opere, šetnica uz jezero. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

3

3. dan putovanja: ZURICH - BERN - LAUSANNE - ŽENEVA

Doručak. Vožnja autobusom prema Bernu, glavnom gradu Švicarske, smještenom na obalama rijeke Aare. Razgled grada: Münster – najveća švicarska katedrala, Gradska vijećnica, Zytglogge – raskošni srednjovjekovni toranj sa satom i pokretnim lutkama koje zvone; Bernska promenada s natkrivenim trgovinama u starom dijelu grada, duljine 6 km, je najduža trgovačka promenada u Europi. Grad je poznat i kao mjesto nastanka poznate čokolade Toblerone. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje kroz predivne alpske krajolike do obale Ženevskog jezera. Kraće zaustavljanje u Lausanneu, sjedištu Olimpijskog odbora. Vožnja obalom jezera do Ženeve, drugog najvećeg švicarskog grada i jednog od sjedišta Ujedinjenih naroda. Razgled grada: katedrala Sv. Petra, Engleski vrt i Cvjetni sat, Brunswickov mauzolej, Jet d’Eau – simbol Ženeve, golem vodoskok koji vodu baca do 140 metara u zrak. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel u okolici Ženeve, na području Francuske. Noćenje.

4

4. dan putovanja: ŽENEVA - CHAMONIX - ZAGREB

Doručak. Vožnja do poznatog zimovališta Chamonix, smještenog u podnožju Mont Blanca na 1000 metara nadmorske visine, mjesta održavanja prvih Zimskih olimpijskih igara. Kraća šetnja do spomenika posvećenog prvim osvajačima Mont Blanca. Nastavak vožnje tunelom Mont Blanc dužine 11,5 km i dalje Italijom, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.