1 dan
Trajanje
Motovun, Poreč
Lokacija
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz autobusom
Vožnja vlakićem s uključenom animacijom
Ulaznicu u akvarij/terarij
Pratitelja putovanja
Osiguranje

 

1

1. dan: VIŽINADA - MOTOVUN - POREČ

Polazak u jutarnjim satima te vožnja prema Vižinadi. VIŽINADA – Naša avantura kreće iz ovog gradića, a djeci će biti ispričana priča o našem dobrom divu Velom Joži. Također, saznat će kakva je bila željeznička pruga Parenzana i zašto je ostala tako duboko otisnuta u sjećanju ljudi ovog kraja. RAKOTULE-KAROJBA – U Rakotulama nas dočekuje veselo i gladno društvo. Djeca će moći nahraniti domaće životinje. Kako sve više djece rijetko boravi na selu, neki od mališana će se prvi put upoznati  s boškarinom ili magarcem. Mogućnost organizacije ručka.

Dolazimo ispod Motovuna , grada Velog Jože. Djeci će biti ispričane zanimljivosti o ovom gradiću, a saznat će i koji se to prvak u Formuli jedan kao dječak vozio ulicama ovog grada. Put nastavljamo prema Poreču.

Slijedi šetnja po povijesnoj jezgri grada. Poreč obiluje jedinstvenim kulturno-povijesnim spomenicima iz prošlosti. Kompleks Eufrazijeve bazilike, pod zaštitom UNESCO-a, a poznati su prekrasni mozaici koji je krase. Nezaobilazno mjesto šetnje je svakako Decumanus, glavna starogradska ulica, u kojoj se nalaze predivne gotičke palače. Mogućnost odlaska do jame Baredine.

U samom centru Poreča smjestio se novi akvarij/terarij Poreč sa mnoštvom tropskim ribicama gdje će djeca vidjeti  jastoga, murinui i kirnju, kao i ribe iz drugih dijelova svijeta poput pirane i discusa. U terariju možete vidjeti gmazove iz raznih dijelova svijeta. Krokodil kajman, iguana i kameleon samo su neki od njih. Slobodno vrijeme za osobne programe te povratak u poslijepodnevnim satima.

ABC Travel - Motovun