5 dana
Trajanje
Makedonija, Ohrid
Lokacija

Vodimo Vas u zemlju sunca, Makedoniju. Njezine ljepote još nisu otkrivene od strane mnogo putnika, stoga nam se pridružite na putovanju u ovu prekrasnu zemlju. Nakon noćenja u Beogradu i obilaska grada – Kalemegdan, Knez Mihailova ulica, Trg republike, Terazijska česma. Putujemo za Skopje u kojemu živi gotovo trećina stanovnika Makedonije. Obići ćemo tvrđavu Kale, crkvu sv. Spasitelja i Džamiju Musaf Paše, ali i mnoge druge znamenitosti. Draguljem Makedonije nazivaju Ohrid, grad koji je uvršten u UNESCO-ovu listu zaštićenih gradova sa svjetski poznatom kolekcijom ikona.

POLAZAK/POVRATAK  Istra, Rijeka, Zagreb
TERMINI 22.-26.05.2024.
VRIJEME POLASKA Rani jutarnji sati
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz turističkim autobusom
Smještaj u hotelu na osnovi četiri noćenja s doručkom
Turističke takse za gradove koje posjećujemo
Organizacija putovanja
Agencijski pratitelj putovanja
Jamčevina za TPA, PDV
NIJE UKLJUČENO U CIJENU
Dodatni paket – 110 €
 • Lokalni vodič u Beogradu
 • Lokalni vodič za Skopje
 • Lokalni vodič za Ohrid
 • 3 večere
 • Ručak u tradicionalnom restoranu
 • Ulaznice za muzeje i lokalitete koji se posjećuju
Dodatno putno osiguranje na upit
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 10€ po danu

NAPOMENA:

 • Popust se ostvaruje rezervacijom na prezentaciji ili uplatom akontacije.
 • Rezervacija mjesta uplatom akontacije od 30%, a ostatak najkasnije 21 dan prije polaska.
 • Cijena se odnosi na sva jednokratna plaćanja. Za plaćanja karticama od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%
 • Za putovanje je potrebno najmanje 40 prijavljenih putnika
 • Redoslijed razgleda i cijene ulaznica mogu biti podložne promjenama

 

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Polica jamčevine za paket-aranžmane br. OV0682924691 uplaćena je kod Adriatic osiguranja d.d. (Listopadska 2 Zagreb, OIB:94472454976, tel. 0800 0606, info@adriatic-osiguranje.hr). Polica osiguranja od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje, zaključena je pod brojem OV06682924689 i uplaćena kod Adriatic osiguranja d.d. (Listopadska 2 Zagreb, OIB:94472454976, tel. 0800 0606, info@adriatic-osiguranje.hr).

Ostali uvjeti prema Uvjetima putovanja ABC Travel d.o.o.

1

1. dan: ISTRA - RIJEKA – ZAGREB - BEOGRAD - SKOPJE

Polazak s Jelačićevog trga u Rijeci u ranim jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom u pravcu Beograda uz usputna zaustavljanja radi odmora. Po dolasku u Beograd panoramska vožnja Zemunom i Novim Beogradom – Beogradska arena, Sava centar, Velesajam. Putovanje nastavljamo u smjeru Skopja – makedonske prijestolnice bogate i burne povijesti. Po dolasku u Skopje smještamo se u hotel i imamo slobodno vrijeme za šetnju glavnim gradom Makedonije. Večera. Noćenje.

2

2. dan: SKOPJE – VEVČANI – OHRID

Doručak. Šetnja i razgled u pratnji lokalnog vodiča; gradska tvrđava Kale, Skopski bazar, crkva sv. Spasitelja, Džamija Mustaf Paše s jednim od najljepših primjera tradicionalne rezbarije od orahovine, Stara tržnica, stara turska kupelj Daut Paša, Amam, bista Majke Tereze, Kameni most. Nastavak vožnje prema NP Mavrova. Organizirani posjet Vevčanima uz tradicionalni makedonski ručak sa živom glazbom. Nakon razgleda vožnju nastavljamo prema Ohridu gdje se u večernjim satima smještamo u hotel u Strugi.
Domaćini su nam pripremili ukusnu večeru uz živu glazbu. Noćenje.

3

3. dan: OHRID - BILJANINI IZVORI - SV. NAUM

Doručak u hotelu. Nakon doručka vozimo prema gradu Ohridu : razgled i šetnja gradom u pratnji lokalnog vodiča: crkva sv. Sofije iz 11. st., crkva sv. Klementa, Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero, Stara Bazilika, crkva sv. Ivana Kanea. Ukrcavamo se na brodić za plovidbu Ohridskim jezerom i obilazak sv. Nauma – manastira smještenog na stijeni. Nakon pristajanja na obalu odlazimo i do obližnjih Biljaninih izvora, razgled uz priče i legende vezane uz izvor. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju. Večera. Noćenje

4

4. dan: OHRID - BITOLA - BEOGRAD

Doručak. Putovanje nastavljamo u smjeru Bitole. Bitola je krajem 19. st. bila pod turskom vlašću i centar trgovine na Balkanu o čemu svjedoči 12 konzulata europskih država u to vrijeme otvorenih u Bitoli. Razgled znamenitosti grada i nastavak putovanja prema Beogradu. Dolazak u grad u večernjim satima. Smještamo se u hotel i odlazimo na večeru u tradicionalni restoran uz živu glazbu. Povratak u hotel. Noćenje.

5

5. dan: BEOGRAD - ZAGREB - RIJEKA - ISTRA

Doručak. Nakon doručka susret s lokalnim vodičem te šetnja i razgled: Kalemegdana – tvrđava koja je sadašnji oblik dobila u 18. st., a potom nastavljamo razgledom starog grada: Knez Mihailova, Trg Republike, Narodno Kazalište, Narodni muzej. Nakon razgleda Beograda u ranim popodnevnim satima povratak za Hrvatsku. Dolazak u Zagreb, Rijeku, Istru u večernjim satima.

ABC Travel - Aleksandar Makedonski
ABC Travel - Most umjetnosti
ABC Travel - Sv. Jovan Kaneo
ABC Travel - Vevčani
ABC Travel - Skadarlija
ABC Travel - Aleksandar Makedonski