12 dana
Trajanje
Dalmacija
Lokacija

Dalmacija 12 dana

Za sve ljubitelje dužih putovanja koji vole doživjeti novu destinaciju kroz kulturne doživljaje, ali i uživati u prirodnim ljepotama ‘Lijepe naše’. Pripremili smo paket aranžman koji će vas u potpunosti ispuniti pozitivnim dojmovima na svim poljima. U sklopu putovanja nudimo također aktivan odmor te uživanje u bogatstvu okusa i mirisa autohtone dalmatinske kuhinje.

Od NP Paklenica na sjeveru pa sve do Imotskih jezera na jugu, od Paga do Visa, od Zadra do Splita – odvest ćemo vas na nezaboravna mjesta, poznata i nepoznata, doživjet ćete kulturu kroz ljude, mjesta, događaje te bogatu eno i gastro ponudu.

POLAZAK/POVRATAKA Po dogovoru
VRIJEME POLASKA Po dogovoru
UKLJUČENO U CIJENU
Po dogovoru
NIJE UKLJUČENO U CIJENU
Dodatno putno osiguranje na upit.

 

NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Cijena na upit!

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002557175. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema Uvjetima putovanja ABC Travel, obrt za turističke usluge.

Način plaćanja: gotovina, kartično plaćanje-jednokratno i na rate.

1

1. dan: Zadar

Slijetanje u Zadar i odlazak u smještaj (planirano u  Mićanovim Dvorima, 40 km istočno od Zadra – kapacitet 50 osoba). Ručak/večera u mediteranskom stilu i odmor.

2

2. dan: NP Kornati

Doručak u Mićanovim Dvorima – Zadar. Razgled i ručak (lokalna hrana, eko i sl.), upoznavanje s materijalnim i nematerijalnim dobrima (obrambeni sustav Venecije, govor zadarskih Arbanasa i sl.). Park prirode Telašćica i NP Kornati. Poludnevni izlet brodom. Uživanje u prirodnim ljepotama, ali osvrt na lokalnu kulturu (način života u prošlosti, izgradnja i značaj suhozida i sl.). Povratak u Mićanove Dvore, večera, noćenje.

3

3. dan: Pag

Doručak u Mićanovim Dvorima.  Odlazak na Pag. Upoznavanje s Paškom čipkom (mogućnost radionice), sirana, solana, suhozidi (U 3. mjesecu je organiziran Škraping. Uz utrku imaju bogatu domaću gastro ponudu te zanimljiv kulturni i zabavni program. Možda postoji mogućnost radionica te bi to pokušali uklopiti.). Povratak u Mićanove Dvore, večera u mediteranskom stilu, noćenje.

4

4. dan: Zrmanja

Doručak u Mićanovim Dvorima. Aktivno provedeno vrijeme na Zrmanji. Rafting, kayak, brod ili paddle board. Ručak u mediteranskom stilu – Cerovačke spilje i opuštanje u prirodi okolice. Večera i noćenje.

5

5. dan: Šibenik

Doručak u Mićanovim Dvorima – Šibenik. Razgled grada, poseban osvrt na Šibensku katedralu i obrambene sustave Venecije te povijest i kulturu općenito. Razgled arheološkog nalazišta Danilo, slapovi Krke. Povratak, večera, uživanje u klapskom pjevanju lokalnih izvođača, noćenje.

6

6. dan: Split

Doručak i check out iz Mićanovih Dvora. Odlazak prema Trogiru i Splitu. Upoznavanje s materijalnom i nematerijalnom kulturnom baštinom (posebno sa starom jezgrom Trogira i Splita te splitskom čakavštinom i starim običajima). Ručak u mediteranskom stilu. Posjet dalmatinskom etno selu. Check in u hotelu i večera.

7

7. dan: Hvar

Doručak u hotelu, polazak za Hvar (Drvenik). Obilazak Fortice, gradske lođe sa satom, katedrale sv. Stjepana, Arsenal. Izlet na Paklinske otoke, ACI Marina razgled, Palmižana. Ručak na brodu. Grapčeva špilja obilazak, Jelsa. Obilazak Starigradskog polja, Starog Grada, ostaci starog grada Farosa, Tvrdalj Petra Hektorovića, izlet u Sućuraj, svjetionik, Tvrđava, Franjevački samostan, upoznavanje sa hvarskom čipkom i sl. Večera u hotelu, noćenje.

8

8. dan: Brač

Doručak u hotelu i polazak katamaranom za Brač – Bol.  Obilazak mjesta, posjet plaži Zlatni Rat, dominikanski samostan (i muzej). Izlet u Nerezišća i posjet crkvi sv. Petra. Nastavak puta za Škrip i posjet muzeju Bračkog kamena. Daljnji nastavak puta za Pučišće, gradu kamena. Ručak u restoranu Fontana. Put Romansa kamena. Povratak u hotel, večera, noćenje.

9

9. dan: Vis

Doručak u hotelu, polazak za Split. Vožnja trajektom od Splita do Visa. Ručak, slobodno vrijeme. Polazak za Komižu, obilazak mjesta i antičkih spomenika (terme, teatar, gradske ulice…), posjet Titovoj špilji i Britanskoj tvrđavi Fort George. Upoznavanje sa kulturom otoka Visa s posebnim osvrtom na cokavske govore. Večera u hotelu, noćenje.

10

10. dan: Biševo

Doručak u hotelu. Izlet na otok Biševo i posjet svjetski poznatoj Modroj špilji, obilazak otoka brodom. Ručak i polazak za Makarsku. Upoznavanje s umijećem pripreme kumpeta, ćuptera (tradicijske slastice od mošta) i tradicijske torte Makarana, upoznavanje s tradicijskim ribolovnim vještinama i običajima. Prijava u hotel, večera, noćenje.

11

11. dan: Imotski

Doručak u hotelu. Paragliding (fakultativno). Izlet u Imotski, obilazak mjesta, upoznavanje s materijalnom i nematerijalnom kulturnom baštinom s posebnim osvrtom na stećke i ‘vječne kuće’ u Dalmatinskoj Zagori, posjet lokalitetu stećaka između Ciste Velike i Ciste Provo u Imotskoj krajini. Ručak u mediteranskom stilu. Obilazak Crvenog i Plavog jezera. Posjet Eko selu Grabovac, večera. Povratak u Makarsku, noćenje.

12

12. dan: Zadar

Doručak u hotelu. Polazak za Zračnu luku Zadar.

Dalmacija
ABC Travel - Modra špilja
ABC Travel - Zlatni rat
ABC Travel - Modro jezero
ABC Travel - Hvar