2 dana
Trajanje
Venecija
Lokacija

PUTOVANJE VENECIJA i OTOCI  LAGUNE: MURANO – BURANO – TORCELLO

Datum putovanja: 4.-5.6., 18.-19.6., 27.-28.8., 10.-11.9., 24.-25.9., 15.-16.10.2022.

First minute cijena  vrijedi za uplate do 30 dan prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

Polasci

First minute cijena

Redovna cijena

4.-5.6.2022.

590 kn

650 kn

18.-19.6.2022.

590 kn

650 kn

27.-28.8.2022.

590 kn

650 kn

10.-11.9.2022.

590 kn

650 kn

24.-25.9.2022.

590 kn

650 kn

15.-16.10.2022.

590 kn

650 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 150 kn

Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe, odrasla osoba bez popusta na pomoćnom ležaju.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom, razglede prema programu, voditelja putovanja, organizaciju putovanja, jamčevno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: U cijenu nisu uračunate karte za brodić – plaćanje na licu mjesta, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, boravišna pristojba, putno osiguranje.
Gradske vlasti Venecije najavile su uvođenje turističke takse za posjetitelje Venecije. Ukoliko taksa bude uvedena, točan iznos takse bit će naveden u Obavijesti o putovanju (obavezna doplata na licu mjesta).

Doplata na licu mjesta:
povratna vožnja brodom do Venecije €12
izlet brodom na otoke lagune €25
boravišna pristojba €2 po osobi i noćenju

GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ITALIJU
Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Italiju s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

  • od 01.02.2022. putnici koji ulaze u Italiju iz zemalja EU moraju predočiti Passenger Locator Form (dPLF) i Digitalnu EU Covid potvrdu kojom se zadovoljava jedan od slijedećih uvjeta:
  • završen ciklus cijepljenja protiv Covida-19 (2 ili 3 doze) ili
  • oporavak od bolesti uzrokovanom virusom Covid-19 ili
  • negativan nalaz molekularnog ili antigenskog testa provedenog putem brisa (molekularni test ne smije biti stariji od 72 sata a antigenski ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Italiju)

U slučaju nemogućnosti predočavanja digitalne EU Covid potvrde, odnosno Covid putovnice ulazak u Italiju dopušten je samo pod uvjetom obveze samoizolacije u trajanju od 5 dana nakon koje se provodi antigenski ili molekularni test.

Djeca mlađa od 6 godina izuzeta su od obveze testiranja. Maloljetne osobe (od 6 do 18 godina) koje putuju s roditeljem koji ne podliježu obvezi samoizolacije (jer roditelj posjeduje potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o izlječenju) također su izuzeti od obveze izolacije, ali moraju predočiti dokaz o obavljenom testiranju putem brisa s negativnim rezultatom.

Sukladno relevantnim propisima EU i isključivo u svrhu ulaska u Italiju, digitalna EU Covid potvrda dobivena nakon cijepljenja vrijedi 9 mjeseci.

Detaljne informacije oko ulaska u Italiju možete pogledati na stranicama MVEP-a

Super Green Pass

  • Do 31.03.2022. potrebna je Super Green Pass za pristup restoranima, barovima, hotelima, svim lokalnim i regionalnim prijevoznim uslugama (osim taksija i međunarodnih letova), kao i muzejima, kulturnim centrima, sportskim objektima i stadionima. Super Green Pass je također potreban za pristup vanjskim sadržajima kao što su restorani, bazeni, wellness centri, ski liftovi i za sudjelovanje u proslavama nakon građanskih i vjerskih ceremonija.

Super Green Pass vrijedi 6 mjeseci nakon cijepljenja ili preboljena Covid-19 bolesti.
Putnici koji dolaze iz inozemstva i posjeduju potvrdu koja je starija od 6 mjeseci mogu pristupiti uslugama i aktivnostima za koje je potrebna Super Green Pass ukoliko se podvrgnu testiranju antigenskim testom (vrijedi 48 sati) ili molekularnim (vrijedi 72 sata) .

Od gore pobrojanih  obaveza izuzeta su djeca mlađa od 12 godina. Za djecu staru 12 i više godina vrijede ista pravila kao i za odrasle osobe.

Državljanima EU-a koji su primili booster dozu cijepljenja, ili koji su se oporavili od covid-19 nakon završetka primarnog ciklusa cjepiva, Super Green Pass vrijedi neograničeno.

Nošenje maski za lice
U Italiji od 11.02.2022. više nije obavezno nošenje zaštitne maske za lice (bilo koje vrste) na otvorenom, no istu je potrebno imati kod sebe. Osim toga, na cijelom nacionalnom teritoriju do 31.03.2022. obavezno je nošenje zaštitne maske za lice (tip FFP2) u svim sredstvima javnog prijevoza (uključujući vlakove, trajekte i zrakoplove), tijekom javnih priredbi, bilo da se one održavaju u zatvorenom prostoru ili na otvorenom, kao i tijekom bilo koje sportske manifestacije (u zatvorenom ili na otvorenom).

Povratak u Republiku Hrvatsku

  • Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:
  • EU digitalnu COVID potvrdu
  • negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
  • ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje – BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.
  • Više informacija na https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Wiener osiguranja, broj police 1322-00056087 i jamčevno osiguranje kod Croatia osiguranja, broj police 298625000155. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.

 

ID: IN

1

1. dan putovanja

Polazak autobusa u 5:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaj putnika), uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić i plovidba do Venecije. Razgled grada: kanal Giudecca, Riva degli Schiavoni, Most uzdaha, trg sv. Marka, Duždeva palača, bazilika sv. Marka, most Rialto, Canal Grande. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo razgled Duždeve palače, najposjećenijeg venecijanskog muzeja, te bazilike sv. Marka, jedne od najljepših svjetskih crkvi. Povratak brodićem do pristaništa Punta Sabbioni. Vožnja autobusom do hotela u Lido di Jesolu ili okolici. Noćenje.

2

2. dan putovanja

Doručak. Vožnja autobusom do pristaništa Punta Sabbioni. Plovidba brodićem do tri prekrasna otoka lagune: MURANO – poznat po izradi predmeta od stakla, posjet radionici Murano stakla; BURANO – poznat po izradi venecijanske čipke i kućama živih boja; TORCELLO – najstariji naseljeni otok lagune, razgled katedrale Santa Maria Assunta. Povratak brodićem do pristaništa Punta Sabbioni. Vožnja autobusom, uz kraće zaustavljene na putu radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.