1 dan
Trajanje
Škocjanske jame, Trst
Lokacija
TERMINI: 9. 7. 2020. | 23. 7. 2020. | 26. 7. 2020. | 6. 8. 2020. | 20. 8. 2020.
POLAZAK/POVRATAK: Rijeka | polazak u 9:30h
UKLJUČENO U CIJENU: Prijevoz autobusom visoke turističke klase
Organizacija putovanja
Pratitelj putovanja
NIJE UKLJUČENO U CIJENU: Ulaznice za Škocjanske jame (odrasli 24€ | studenti i umirovljenici 18€ | djeca 5-15 godina 10€)
Ulaznice za muzejsku zbirku dvorca Miramare (10€)

 

Cijena za djecu do 12 godina: 69,50kn!

 

Škocjanske jame i čaroban Trst

Polazak s autobusnog kolodvora Pula u 8,00 h, u Pazinu u 8,40 h, nastavljamo put prema Rijeci. Ukrcaj je moguć na Vratima Jadrana i na Jelačićevom trgu u Rijeci u 9,30 h. Nastavak putovanja prema Škocjanskim jamama. Po dolasku, razgled jame u pratnji stručnog vodiča u trajanju cca. 2:30 h. Škocjanske jame – jedan od najvećih podzemnih kanjona na svijetu, nalazi se u Sloveniji nadomak Trsta. Same jame su 1986. godine upisane na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine, te su jedini spomenik u Sloveniji upisan na samu UNESCO-vu listu. Zanimljivost je da sama rijeka Reka izvire u Hrvatskoj a u Sloveniji točnije u Mahorčićevoj spilji se ulijeva i teče na 33km ispod zemlje. Škocjanske jame su i najveće podzemno vodeno područje u Europi. Nakon razgleda kratko slobodno vrijeme za kavu, sok, kupnju suvenira. Polazak prema Trstu predviđen oko 14:15 h.

 

DVORAC MIRAMARE I TRST

Miramare – ljepotica Trsta

Dvorac Miramare nalazi se na samom rubu mora,  okružen je predivnim botaničkim parkom. Dvorac je jedna od najvažnijih znamenitosti Trsta, sagrađen u 19. stoljeću, rezidencija i ljetovalište Austrijskog generala i vojvode Maksimilijana.

Unutar dvorca je muzejski prostor namijenjen posjetiteljima.

Popodne u Trstu

Šetnja kroz glavni trg Piazza Unita’ d Italia, kava u Caffe degli Specchi na samom trgu. Spritz Aperol u mnogim barovima u samom centru grada. Most Ponte Rosso – kultno mjesto trgovine iz doba bivše države.

Slobodno vrijeme za shooping i šetnju.

Planiran povratak za Rijeku i Istru oko 19:00. Dolazak u kasnijim večernjim satima.

 

Napomene:

Cijena putovanja formirana je na bazi od min. 25 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na povećanje cijene izleta ili otkazivanje. Prijave za izlet moguće su najkasnije do 2 dana prije polaska na izlet.

Prilikom organizacije i same provedbe programa poduzete su sve mjere zaštite putnika i djelatnika kako nalaže HZJZ.