2 dana
Trajanje
Padova, Verona, Vincenza
Lokacija

Padova, Verona i Vicenza – putovanje 2 dana

Termini putovanja:

17.09.2022.  REDOVNA CIJENA 690 kn / €91.58
05.11.2022.
  REDOVNA CIJENA 690 kn / €91.58

 

 

BITNE NAPOMENE

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
Rok za prijavu: 7 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 40
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
Turističkog pratitelja tijekom puta
1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u okolici Vicenze
Razgledavanja prema programu
Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Doplatu za jednokrevetnu sobu – 190 kn  / €25.22
Putno osiguranje
Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (1 – 3 EUR po osobi/danu; obavijest o točnom iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu)
Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

 

Popusti:

Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta

 

MOGUĆNOST DOPLATE ZA ODABRANA SJEDALA U AUTOBUSU:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit.

  • Sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn / €13.27
    Sjedala 5, 6, 7, 8 u drugom redu  doplata po osobi 100 kn / €13.27.

 

 

ID: PU

1

1. dan ZAGREB/RIJEKA- PADOVA – VICENZA – HOTEL

Polazak autobusa u 05:00 sati iz Zagreba (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Moguć polazak iz Karlovca u 05:45 sati (okvirno vrijeme, uz obaveznu najavu kod rezervacije programa) s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica. Polazak iz Rijeke u 07:30 sati sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Padovu, povijesni sveučilišni grad na slikovitom položaju s brojnim mostovima i velikim trgovima. Šetnja s pratiteljem: trg Prato della Valle sa 78 skulptura slavnih građana Padove – sveučilište – bazilika svetog Antuna – svetište svetog Leopolda Mandića – gradska vijećnica – trg Piazza delle Erbe. Padova je je najstariji grad sjeverne Italije. Slavni slikar Giotto ovdje je slikao poznati ciklus fresaka u kapeli Scrovegni. Kraće slobodno vrijeme za šetnju, osobne programe ili možda kavu u slavnoj kavani Pedrocchi? Nastavak vožnje i posjet gradu Vicenzi, vezanom za djelovanje slavnog arhitekta Palladia koji je svojim stilom obilježio čitavu epohu graditeljstva u tzv. paladijanskom stilu 16. stoljeća, a na području Vicenze čak su 23 djela ovog čuvenog graditelja. UNESCO je Vicenzu stavio na listu svjetske baštine uz Palladijeve vile u Venetu. Šetnja povijesnom jezgrom: Basilica Palladiana – trg Piazza dei Signori – katedrala Santa Maria Annunziata – toranj sa satom – Teatro Olimpico. Smještaj u hotel u okolici Vicenze. Noćenje.

2

2. dan HOTEL – VERONA – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnje do Verone, povijesnog grada na rijeci Adige, grada poznatog po romantičnoj priči o ljubavi Romea i Julije koji privlači zaljubljene iz cijelog svijeta. Šetnja s pratiteljem putovanja povijesnom jezgrom: Piazza dei Signori – Piazza della Erbe – Julijina kuća – trg Piazza Bra – Arena – crkva Santa Maria Antica s grobnicama obitelji Scaligheri koja je vladala Veronom. Slobodno vrijeme za šetnju, fini talijanski aperitiv ili capuccino, ručak ili osobne programe. Odlazak iz Verone. Vožnja kroz Italiju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

ID: PU