5 dana
Trajanje
Moskva
Lokacija

PUTOVANJE U MOSKVU – 5 dana zrakoplovom iz Zagreba 2020.

– smještaj u hotelu Delta 4*: http://www.izmailovo.ru/en/
Hotel je okružen bogatom ponudom restorana i kafića; metro stanica Partizanskaja (vozi do Crvenog trga) udaljena je 8 min pješice od hotela

First minute cijena vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

DATUM PUTOVANJA FIRST MINUTE CIJENA REDOVNA CIJENA
24. – 28. lipnja 2020. 4.190 kn 4.490 kn
05. – 09. kolovoza 2020. 4.190 kn 4.490 kn
07. – 11. listopada 2020. 3.890 kn 4.490 kn
POLAZAK / POVRATAK Zagreb – Zračna luka Franjo Tuđman
TERMINI 24. – 28. lipnja 2020.
05. – 09. kolovoza 2020.
07. – 11. listopada 2020.
VRIJEME POLASKA Rani jutarnji sati
UKLJUČENO U CIJENU
Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Moskva – Zagreb
Pratitelja putovanja
Smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama  na osnovi  noćenja s doručkom
Transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
Sve razglede prema programu
Troškove organizacije i prodaje putovanja
NIJE UKLJUČENO U CIJENU
Zrakoplovne pristojbe
Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
Karte javnog prijevoza za razgled grada
Fakultativne izlete
Troškove osobnih narudžbi
Boravišnu pristojbu
Putno osiguranje

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190  kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 700 kn

Jednokrevetna i trokrevetna soba na upit

Informativne cijene:

Metro karta: vožnja u jednom smjeru 55 RUB, karta za 3 dana: 400 RUB
Tretjakovska galerija: 500 RUB (galerija je otvorena utorkom, srijedom i subotom od 10:00-18:00, a četvrtkom, petkom  i subotom od 10:00-21:00, djeca do 18 godina gratis)
Ulaz u VDNH je besplatan, ulaz se plaća u pojedine paviljone i muzeje:
muzej Kozmonautike 250 RUB, muzej leptira 400 RUB

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

–    Kremlin 20€- u pratnji lokalnog vodiča
–    Tura moskovskim metroom 10€
–    izlet Sergijev Posad 80€ (min. 10 prijavljenih) –izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča, s uključenom ulaznicom u Lavru

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 10 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 25 cm

NAPOMENE: Državljani Republike Hrvatske za putovanje u Rusiju moraju imat važeću turističku vizu.

Cijena izrade vize: turistička viza za Rusiju 470 kn + 100 kn naknada za posredovanje. Hitni postupak (750 kn + 200 kn naknade) se pokreće kod rezervacija unutar 14 dana do putovanja.

Za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
–    popuniti online upitnik s fotografijom, isprintati i osobno potpisati
–    fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
–    putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
–    policu zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije, s minimalnim pokrićem od 30.000 eura
–    original voucher nadležne ruske turističke agencije, koji pribavlja agencija

Rok izdavanja vize je  7 radnih dana (+/- 3 dana).
15 dana prije putovanja potrebno je dostaviti putovnice u agenciju, koje agencije prosljeđuje u veleposlanstvo na viziranje.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu vožnje ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.

ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PRIJAVLJENIH PUTNIK

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002589073. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema Uvjetima putovanja ABC Travel, obrt za turističke usluge.

1

1. dan: ZAGREB - MOSKVA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 11:15 sati. Prijava na direktan let zrakoplova Aeroflota za zračnu luku Šeremetjevo u 13:05 sati. Po slijetanju u Moskvu  u 17:05 sati, transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2

2. dan: MOSKVA

Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča: tv toranj Ostankino, Moskovsko državno sveučilište Lomonosov, Vrapčeva brda, Boljšoj teatar. Nastavak razgleda pješice: Crveni trg – simbol Rusije na kojem se nalaze jedne od najpoznatijih moskovskih građevina: katedrala sv. Vasilija Blaženog i Lenjinov mauzolej. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak do najpoznatijeg trgovačkog centra u Moskvi: GUM-a, u kojem se nalaze mnogobrojne trgovine i restorani. Nakon odmora, odlazak na razgled moskovskog metroa, kojeg krasi epitet najljepšeg metroa na svijetu. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Predlažemo odlazak do ulice Arbat koja je pješačka zona i u kojoj se nalaze mnogobrojni kafići i restorani. Noćenje.

3

3. dan: MOSKVA – fakultativni izlet: KREMLJ

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet, u pratnji lokalnog vodiča: razgled Kremlja. Kremlj, najpoznatija znamenitost grada i simbol Rusije koji je uvršten U UNESCO-ov popis svjetske kulturne i prirodne baštine. U kompleksu Kremlja se nalaze četiri palače, Katedralni trg s Crkvom Vasilija Blaženog, Aleksandrovski park i obrambeni zid s tornjevima. Kremlj služi i kao službena rezidencija predsjednika Rusije. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za ručak. Predlažemo posjet Tretjakovskoj galeriji, riznici ruske umjetnosti. U njoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastale od 11. stoljeća do danas. Ili pak, krstarenje rijekom Moskvom (uz prethodni upit). Noćenje

4

4. dan: MOSKVA - fakultativni izlet: SERGIJEV POSAD

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča do jednog od gradića na Zlatnom Prstenu: Sergijevog Posada. U njemu se nalazi najveći ruski samostan koji je uvršten na UNESCOv Popis svjetske baštine: samostan Sv. Sergija Radonješkog. Slobodno vrijeme za ručak. Za one koji ne žele ići na fakultativni izlet, predlažemo odlazak na Izmailovsku tržnicu (u blizini hotela), koja se nalazi unutar kremlja gdje se mogu nabaviti suveniri ruskog karaktera ili odlazak do VDNH-a, koji je najveći izložbeni, muzejski i rekreacijski kompleks na svijetu kojeg svake godine posjeti oko 25 milijuna ljudi. VDNH se sastoji od 250 izložbenih paviljona posvećenim određenim republikama ili određenim područjima privrede, znanosti i tehnike, od kojih je gotovo svaki remek djelo arhitekture. U kompleksu se nalaze remek djela sovjetske arhitekture kao što je npr. fontana “Prijateljstvo naroda“ sa 16 skulptura djevojaka odjevenih u narodne nošnje bivših sovjetskih republika; muzej Kozmonautike u kojem se mogu vidjeti makete postaje Mir, svemirski skafanderi. Noćenje

5

5. dan: MOSKVA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do zračne luke. Let Aeroflota u 10:05. Dolazak u Zagreb u 12:15 sati.