5 dana
Trajanje
Moskva
Lokacija

Datum putovanja: 4.-8.10.2019.

Smještaj u hotelu 4*

POLAZAK/POVRATAK: Zagreb- Zračna luka Franjo Tuđman


CIJENA UKLJUČUJE:

Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Moskva-Zagreb

Smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama  na osnovi  noćenja s doručkom

Transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka

Sve razglede prema programu

Troškove organizacije i prodaje aranžmana


CIJENA NE UKLJUČUJE:

Zrakoplovne pristojbe

Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene

Karte javnog prijevoza

Troškove osobnih narudžbi

Putno osiguranje


Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.290 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

–    Kremlin i Metro tura 40€ – u pratnji lokalnog vodiča
–    izlet Sergijev Posad 70€ (min. 10 prijavljenih) –izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča, s uključenom ulaznicom u Lavru

Cijene metro ulaznica: vožnja u jednom smjeru 55 RUB, ulaznica za 3 dana: 415 RUB

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 10 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 25 cm

NAPOMENE: Državljani Republike Hrvatske za putovanje u Rusiju moraju imat važeću turističku vizu.

Cijena izrade vize: turistička viza za Rusiju 470 kn + 100 kn naknada za posredovanje. Hitni postupak (750 kn + 200 kn naknade) se pokreće kod rezervacija unutar 14 dana do putovanja.

Za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
–    popuniti online upitnik s fotografijom, isprintati i osobno potpisati
–    fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
–    putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
–    policu zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije, s minimalnim pokrićem od 30.000 eura
–    original voucher nadležne ruske turističke agencije, koji pribavlja agencija

Rok izdavanja vize je  7 radnih dana (+/- 3 dana).
15 dana prije putovanja potrebno je dostaviti putovnice u agenciju, koje agencije prosljeđuje u veleposlanstvo na viziranje.

VAŽNE NAPOMENE: Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu vožnje ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002589073. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema Uvjetima putovanja ABC Travel, obrt za turističke usluge.

1

1. Dan: ZAGREB - MOSKVA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 11:15 sati. Prijava na direktan let zrakoplova Aeroflota za zračnu luku Šeremetjevo u 13:05 sati. Po slijetanju u Moskvu  u 17:05 sati, transfer do hotela. Kraći odmor te odlazak u šetnju po poznatoj ulici Arbat u kojoj se nalaze brojni kafići, restorani i suvenirnice. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2

2. Dan: MOSKVA

Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča: tv toranj Ostankino, Moskovsko državno sveučilište Lomonosov, Vrapčeva brda, Boljšoj teatar. Nastavak razgleda pješice: Crveni trg – simbol Rusije na kojem se nalaze jedne od najpoznatijih moskovskih građevina: katedrala sv. Vasilija Blaženog i Lenjinov mauzolej. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

3

3. Dan: MOSKVA – fakultativni izlet: KREMLJ i MOSKOVSKI METRO

Doručak. Nakon doručka predlažemo cjelodnevni izlet, u pratnji lokalnog vodiča: razgled Kremlja i turu moskovskim  metroom. Kremlj, najpoznatija znamenitost grada, u kojoj se nalazi posebno zanimljiv Muzej oružja u kojem su pohranjene mnogobrojne kraljevske dragocjenosti – nakit, krune, prijestolja, kostimi, zlatnina, srebrnina, Fabergéova jaja, drevno i modernije europsko i rusko oružje. Nakon Kremlja, odlazak na turu podzemnog muzeja: moskovski metro. Moskovski metro krasi epitet najljepšeg metroa na svijetu. Slobodno vrijeme vlastite programe.
Povratak u hotel. Noćenje.

4

4. Dan: MOSKVA - fakultativni izlet: SERGIJEV POSAD

Doručak. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada i uživanje u ruskoj kuhinji, znamenitostima i  muzejima poput galerije Tretjakov, Puškinov muzej. Predlažemo fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča do jednog od gradića na Zlatnom Prstenu: Sergijevog Posada. U njemu se nalazi najveći ruski samostan koji je uvršten na UNESCOv Popis svjetske baštine: samostan Sv. Sergija Radonješkog. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

5

5. Dan: MOSKVA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do zračne luke. Let Aeroflota u 10:05. Dolazak u Zagreb u 12:15 sati.