4 dana
Trajanje
Dubrovnik, Šibenik
Lokacija
Prosinac, Siječanj
Polazak

Arboretum Trsteno.

 

POLAZAK/POVRATAKA Po dogovoru
VRIJEME POLASKA Po dogovoru
UKLJUČENO U CIJENU
po dogovoru
NIJE UKLJUČENO U CIJENU
Dodatno putno osiguranje na upit.

 

NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Cijena na upit!

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002557175. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema Uvjetima putovanja ABC Travel, obrt za turističke usluge.

Način plaćanja: gotovina, kartično plaćanje-jednokratno i na rate.

1

1. Dan: Pakovo selo-Šibenik

Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Dalmacije. Dolazak u Pakovo selo  i upoznavanje sa tradicijom dalmatinske zagore.  Tradicionalni obrti, običaji, način života kakav je nekada bio. Polazak za Sokolarski centar. Samo 20-tak minuta vožnje, u gustoj borovoj šumi šibenske Dubrave postoji jedinstveno mjesto gdje se posjetitelji mogu upoznati s tajanstvenim životom nebeskih lovaca.  Posjetitelji će saznati sve tajne sokolara koje im omogućuju život u suglasju sa divljom prirodom sokola.  Polazak za Šibenik, razgled grada uz stručnog vodiča. Najstariji autohtoni hrvatski grad na Jadranu, prvi put se spominje na Božić 1066. godine kao mjesto u kojem je boravio hrvatski kralj Petar Krešimir IV. Katedrala sv. Jakova u Šibeniku najznačajnije je graditeljsko ostvarenje 15. i 16. st. na tlu Hrvatske. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

2

2. Dan: Dubrovnik-Arboretum Trsteno-Ston

Doručak. Polazak za Dubrovnik. Obilazak Dubrovnika uz stručnog vodiča. Dubrovačke gradske zidine, palača Sponza, Orlandov stup, mala i velika Onofrijeva česma… Prošetajte legendarnim Stradunom a žičarom doživite najlijepši pogled na Dubrovnik sa Srđa. ORGANIZIRANI RUČAK. Polazak za Trsteno. Arboretum Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Trstenom je jedini arboretum na hrvatskoj jadranskoj obali, te najstariji hrvatski spomenik vrtne arhitekture i najstariji arboretum na svijetu.Polazak za Ston. Grad s najdužim zidinama u Europi, i drugim na svijetu, odmah poslije Kineskog zida. Građene su u 14., 15. i 16. stoljeću od strane Dubrovačke Republike pod čijom se vlasti Pelješac tada nalazio. Duge su više od 5 kilometara, a dobrim dijelom možete hodati. Povratak u hotel. Organizirana Disco zabava.   Večera , noćenje.

3

3. Dan: KLIS-SINJ-SALONA-SPLIT

Doručak i polazak za Tvrđavu Klis. Tvrđava ima tri razine i okružena je trostrukim prstenom obrambenih zidina, a najznačajniji dijelovi tvrđave su Kneževa kuća, crkva sv. Vida, barutana, vojarna za časnike i Oprah kula.  Polazak za Sinj. Alkarski dvori s Muzejom Sinjske alke, smješteni su u jednom od rijetko čuvanih mletačkih kvartira (vojarna za smještaj konjice) sačuvanih u Dalmaciji. Oblikovanjem Alkarskih dvora u starom baroknom Kvartiru, konačno su se stekli uvjeti da viteška igra Sinjska alka dobije svoj muzej.  ORGANIZIRANI RUČAK.Šest kilometara sjeverno od Splita u današnjem Solinu nalaze se ostaci antičkog grada Salone, metropole rimske provincije Dalmacije. Hrvatsko ime Solin nastalo je od latiniziranog naziva Salona, koje ima korjen u ilirskom jeziku. U povijesti se to ime spominje prvi put 119. godine prije Krista. Polazak za Split. Obilazak Splita uz stručnog vodiča. Na području današnjeg središta grada još u antici postojalo naselje Aspalathos/Spalatos (grč.).  Podrijetlo njegova imena se izvodi od biljke brnistre  koja ovdje raste u izobilju. Po drugoj teoriji ime grada je nastalo od latinske riječi za Dioklecijanovu palaču (palatium = S-palatium). Povratak u hotel.  Večera , noćenje.

4

4. Dan:MAKARSKA-OMIŠ-ZADAR

Doručak. Odjava iz hotela i polazak za Makarsku.  Malakološki muzej atraktivnom postavom morskih puževa i školjkaša Jadrana i cijeloga svijeta danas je to turistički najpoznatija malakološka kolekcija u Hrvatskoj. Muzej čuva vrijedan herbar bilja planine Biokovo i manju paleontološku kolekciju.
Polazak za Omiš. Gdje se Cetina pitomo ulijeva u more, kreće se brodicama na put. Tijekom plovidbe rijekom, doživjet ćete neposredan susret s prirodom. Osim u ljepoti okoliša, putem ćete uživati u društvu liski, patki, labudova i riba koje se jasno vide u kristalno čistoj rijeci. ORGANIZIRANI RUČAK.
Dolazak u Zadar i obilazak grada uz stručnog vodiča.Crkva Sv. Donata izvorno posvećena Sv. Trojstvu, a od 15. stoljeća s današnjim imenom, nazvana po zadarskom biskupu Donatu koji je inicirao gradnju. Neobičnog cilindričnog oblika i s dvostrukim unutarnjim prostorom ističe se originalnošću i jedinstvenošću.
Povratak. Dolazak u večernjim satima.

ABC Travel - NP Krka slapovi
ABC Travel - Arboretum Trsteno
ABC Travel - Klis