4 dana
Trajanje
Dubrovnik, Šibenik
Lokacija
Siječanj, Prosinac
Polazak

Arboretum Trsteno.

Provjerite itinerar i pošaljite nam upit na putovanja@abctravel.hr!

POLAZAK/POVRATAK Po dogovoru
VRIJEME POLASKA Po dogovoru
UKLJUČENO U CIJENU
po dogovoru
NIJE UKLJUČENO U CIJENU
Dodatno putno osiguranje na upit.

 

NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Cijena na upit!

Način plaćanja: gotovina, kartično plaćanje-jednokratno i na rate.

1

1. Dan: Pakovo selo-Šibenik

Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Dalmacije. Dolazak u Pakovo selo  i upoznavanje sa tradicijom dalmatinske zagore.  Tradicionalni obrti, običaji, način života kakav je nekada bio. Polazak za Sokolarski centar. Samo 20-tak minuta vožnje, u gustoj borovoj šumi šibenske Dubrave postoji jedinstveno mjesto gdje se posjetitelji mogu upoznati s tajanstvenim životom nebeskih lovaca.  Posjetitelji će saznati sve tajne sokolara koje im omogućuju život u suglasju sa divljom prirodom sokola.  Polazak za Šibenik, razgled grada uz stručnog vodiča. Najstariji autohtoni hrvatski grad na Jadranu, prvi put se spominje na Božić 1066. godine kao mjesto u kojem je boravio hrvatski kralj Petar Krešimir IV. Katedrala sv. Jakova u Šibeniku najznačajnije je graditeljsko ostvarenje 15. i 16. st. na tlu Hrvatske. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

2

2. Dan: Dubrovnik-Arboretum Trsteno-Ston

Doručak. Polazak za Dubrovnik. Obilazak Dubrovnika uz stručnog vodiča. Dubrovačke gradske zidine, palača Sponza, Orlandov stup, mala i velika Onofrijeva česma… Prošetajte legendarnim Stradunom a žičarom doživite najlijepši pogled na Dubrovnik sa Srđa. ORGANIZIRANI RUČAK. Polazak za Trsteno. Arboretum Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Trstenom je jedini arboretum na hrvatskoj jadranskoj obali, te najstariji hrvatski spomenik vrtne arhitekture i najstariji arboretum na svijetu.Polazak za Ston. Grad s najdužim zidinama u Europi, i drugim na svijetu, odmah poslije Kineskog zida. Građene su u 14., 15. i 16. stoljeću od strane Dubrovačke Republike pod čijom se vlasti Pelješac tada nalazio. Duge su više od 5 kilometara, a dobrim dijelom možete hodati. Povratak u hotel. Organizirana Disco zabava.   Večera , noćenje.

3

3. Dan: KLIS-SINJ-SALONA-SPLIT

Doručak i polazak za Tvrđavu Klis. Tvrđava ima tri razine i okružena je trostrukim prstenom obrambenih zidina, a najznačajniji dijelovi tvrđave su Kneževa kuća, crkva sv. Vida, barutana, vojarna za časnike i Oprah kula.  Polazak za Sinj. Alkarski dvori s Muzejom Sinjske alke, smješteni su u jednom od rijetko čuvanih mletačkih kvartira (vojarna za smještaj konjice) sačuvanih u Dalmaciji. Oblikovanjem Alkarskih dvora u starom baroknom Kvartiru, konačno su se stekli uvjeti da viteška igra Sinjska alka dobije svoj muzej.  ORGANIZIRANI RUČAK.Šest kilometara sjeverno od Splita u današnjem Solinu nalaze se ostaci antičkog grada Salone, metropole rimske provincije Dalmacije. Hrvatsko ime Solin nastalo je od latiniziranog naziva Salona, koje ima korjen u ilirskom jeziku. U povijesti se to ime spominje prvi put 119. godine prije Krista. Polazak za Split. Obilazak Splita uz stručnog vodiča. Na području današnjeg središta grada još u antici postojalo naselje Aspalathos/Spalatos (grč.).  Podrijetlo njegova imena se izvodi od biljke brnistre  koja ovdje raste u izobilju. Po drugoj teoriji ime grada je nastalo od latinske riječi za Dioklecijanovu palaču (palatium = S-palatium). Povratak u hotel.  Večera , noćenje.

4

4. Dan:MAKARSKA-OMIŠ-ZADAR

Doručak. Odjava iz hotela i polazak za Makarsku.  Malakološki muzej atraktivnom postavom morskih puževa i školjkaša Jadrana i cijeloga svijeta danas je to turistički najpoznatija malakološka kolekcija u Hrvatskoj. Muzej čuva vrijedan herbar bilja planine Biokovo i manju paleontološku kolekciju.
Polazak za Omiš. Gdje se Cetina pitomo ulijeva u more, kreće se brodicama na put. Tijekom plovidbe rijekom, doživjet ćete neposredan susret s prirodom. Osim u ljepoti okoliša, putem ćete uživati u društvu liski, patki, labudova i riba koje se jasno vide u kristalno čistoj rijeci. ORGANIZIRANI RUČAK.
Dolazak u Zadar i obilazak grada uz stručnog vodiča.Crkva Sv. Donata izvorno posvećena Sv. Trojstvu, a od 15. stoljeća s današnjim imenom, nazvana po zadarskom biskupu Donatu koji je inicirao gradnju. Neobičnog cilindričnog oblika i s dvostrukim unutarnjim prostorom ističe se originalnošću i jedinstvenošću.
Povratak. Dolazak u večernjim satima.

ABC Travel - NP Krka slapovi
ABC Travel - Arboretum Trsteno
ABC Travel - Klis